Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija još jednom upozorava

Jeste li se pripremili za prometni kaos u Zagrebu ovog vikenda?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu središnje proslave pridruživanja Republike Hrvatske Europskoj uniji (EU), koja će se održati 30. lipnja, zagrebačka policija izvijestila je da će od od subote 29. lipnja do ponedjeljka 1. srpnja važiti posebna regulacija prometa na određenim prometnicama grada Zagreba i Velike Gorice koje vode od Zračne luke Zagreb do hotela smještaja stranih delegacija, odnosno do Gornjeg grada i Trga bana J. Jelačića, a najveći prometni pritisak očekuje se u nedjelju od 18 do 20 sati.

Središnja proslava hrvatskog pridruživanja EU održat će se 30. lipnja u popodnevnim i večernjim satima na zagrebačkom Gornjem gradu i Trgu bana Josipa Jelačića, a očekuje se okupljanje tridesetak stranih delegacija iz zemalja članica EU, zemalja regije jugoistočne Europe, čelnika europskih institucija te hrvatskih uglednika.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

>> POLICIJA UPOZORAVA: Izbjegavajte ove gradske ceste u Zagrebu!

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić rekao je na konferenciji za novinare da je glavna trasa kretanja koja će i biti najopterećenija: Zračna luka Zagreb-Velikogorička-Ulica Hrvatske bratske zajednice-SR Njemačke-Vukovarska-Miramarska-Vodnikova-Savska-Trg sv. Marka.

Sutra počinju mjere osiguranja

Mjere osiguranja počinju u subotu, 29. lipnja nakon 22 sata, ali se ne očekuju veći poremećaji u prometu. Vezano uz glavnu proslavu na Trgu Bana Jelačića, u nedjelju će od 15 do 18 sati pristup Trgu biti onemogućen za sve građane. Od 18 sati bit će dozvoljen te će postojati kontrolni punktovi gdje će se policijski službenici pregledavati građane.

Burušić je upozorio građane da na proslavu ne donose predmete poput staklenki, boci, limenki, oruđa, kišobrana, pirotehnike i sl. Apelirao je na građane da izbjegavaju prometnice na kojima se očekuje otežano ili izuzetno otežano prometovanje, odnosno da postupaju po uputama policajaca na cestama te da koriste alternativne pravce.

Zabrana parkiranja

Policija će propuštati promet trasom kad se prosudi da je sigurnosno stanje takvo da se može propuštati. Tramvajski promet ići će bez ograničenja osim u vremenu kada se očekuje najveći pritisak.

Neposredno uz prometnice po kojima će se kretati delegacije, uz hotele smještaja, kao i u obje zone odvijanja središnje proslave, vozila se neće moći parkirati. Zabrana parkiranja uz trasu kretanja delegacije počinje vrijediti u noći sa subote na nedjelju, na Trgu sv. Marka u nedjelju od 9 sati, a na Trga bana Josipa Jelačića u subotu od 19 sati. Pješaci će se na Trgu sv. Marka moći kretati do 12 sati.

Dolac radi normalno sutra

U ponedjeljak se očekuju tek kraći prometni zastoji. Tržnica Dolac radit će normalno u subotu, dok će u nedjelju biti zatvorena. Burušić je rekao da je za potrebe osiguranja angažirano više od tisuću policajaca te da su angažirani i policijski službenici iz drugih uprava.

Viktor Forjan
iz Službe za sigurnost cestovnog prometa istaknuo je da će Istočna obilaznica Velike Gorice biti puštena u promet i to već sutra, 29. lipnja u 8 sati pa do utorka, 2. srpnja do 10 sati, nakon čega će se zatvoriti i ponovno postaje gradilište.

Alternativnim pravcima do zračne luke

Dolazak i odlazak građanima od i do Zračne luke Zagreb policija preporučuje preko Istočne obilaznice-Ivana Pavla II- stadiona 'Radnik'- Ulice Hrvatske bratske zajednice, odakle će biti prevoženi posebnim autobusnim prijevozom do Zračne luke. Taxi stajalište neće biti kod Zračne luke već kod stadiona 'Radnik'.

Zagrebačka policija objavila je na svojoj internetskoj stranici opširnu informaciju o posebnoj regulaciji prometa, pravcima gdje očekuje izuzetno otežano i otežano prometovanje, te o preporučenim alternativnim pravcima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene