Ranko Ostojić (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)
Ranko Ostojić (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Brojnim reakcijama na pokušaj bacanja ljage na generala Damira Krstičevića, priključio se i bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i ustvrdio da mu je "pun kufer obračuna 25 godina nakon sto se istina dogodila".


Nedvosmislenu podršku generalu Damiru Krstičeviću i njegovoj herojskoj ulozi u Domovinskom ratu dao je, reagirajući putem Facebooka i bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

"Najdraže mi je čuti 'generali sa desnice', neimenovani izvori. Ja ću reci svoj dio, istine radi. 6.12.1991. splitski dobrovoljački bataljun upućen je na dubrovačko ratište. Pozicije Topolo, Imotica, Stupa. Iznad mosta na Bistrini. Bilo je gadno, i neću u detalje. 20.12 sam čovjeku kojeg sam tada prvi put vidio predao položaje . Bio sam običan vojnik, govorio mu detalje i pokazivao našu crtu obrane. Bio je pripadnik 4. Brigade, nije me bilo briga koji je cin. Njemu i ljudima iz 4. nacrtao sam svaku točku na karti, svaki nas položaj i gdje su njihove snage. Došli su nam pomoći, kao i Pločani prije toga. I briga me za izbore, špijunske igre. Položaje sam predao Damiru Krsticevicu. Mi smo otišli na druge položaje, na Mosec. Pun mi vas je kufer sa vašim obračunima 25 godina nakon sto se istina dogodila", napisao je Ostojić u svoje Facebook statusu.

Podsjetimo, general Krstičević, koji je nositelj izborne liste HDZ-a za X. izbornu jedinicu, ustvrdio je kako se u sklopu izborne kampanje pokušava baciti ljaga na njegovo ime. "U politici ima svega, razumijem ljude koji se u nju ne žele miješati. Imam svoj dosje, mediji se bave time, posebice izvješće SIS-a, tvrde da sam napao Vukovar. Od svih kandidata mene spominju", rekao je u utorak Krstičević.

U njegovu obranu stali su i general Ante Gotovina i šef Narodne koalicije Zoran Milanović, istaknuvši da je on za njega heroj. "Ne bih glasao za njega da sam u Dalmaciji, ali neću ga pljuvati. To su ćorava posla, ostavite čovjeka na miru", izjavio je u utorak Milanović.