Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar komentirao

'Čudi me da nije zatražila sjednicu Vlade u Bavarskoj u nekom institutu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić komentirao je odnos premijera i predsjednice.

Ministar Ranko Ostojić predstavio je u ministarstvu podatke o obavljanju policijskih poslova u 2014. godini.

Ministar se pritom, odgovarajući na novinarska pitanja, dotaknuo i odnosa premijera Zorana Milanovića i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, kao i njihove prepiske kojoj je jučer svjedočila hrvatska javnost.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

Predsjednica premijeru poslala novo pismo! Pročitajte što je napisala

Ministar je upitan kako komentira pismo koje je jučer plasirano u javnost iz Ureda predsjednice, a u kojem je napisano 'kako je najkonkretniji prijedlog za izlazak RH iz krize - ostavka predsjednika Vlade RH.'

'Riječi koje smo čuli na inauguraciji su očito već zaboravljene vrlo kratko nakon toga. Svatko neka radi svoj posao. To je moja poruka. Vjerujem da predsjednica republike ima pravo u okviru svojih ovlasti tražiti određene stvari, ali mislim da su nepotrebne ovakve poruke. Ujutro traženje ostavke, a nakon toga zahtjev za sjednicu Vlade o gospodarskim pitanjima. Čudi me da nije zatražila sjednicu Vlade u Bavarskoj u nekom institutu', komentirao je, između ostalog, Ranko Ostojić.

Predsjednica je u ponedjeljak zatražila ostavku premijera u odgovoru na njegovo pismo koje joj je uputio istog dana.

U priopćenju iz Ureda predsjednice stoji također da je Grabar-Kitarović u četvrtak nazvala premijera Milanovića ponudivši suradnju te mu najavila slanje prijedloga za održavanje zajedničke sjednice Vlade zbog teškog gospodarskog i socijalnog stanja u državi.

Premijer Milanović ranije je kritizirao oporbeni HDZ, iz čijih je redova izabrana Grabar-Kitarović, zbog toga što svoj gospodarski program radi s jednim bavarskim institutom. (I.I./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene