Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na poplavljenom području

PRVI PUT U VIŠE OD 20 GODINA Ministar zdravlja morao donijeti ovakvu odluku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugroženima se smatraju područja cijele Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije, te gradova Pleternice i Lipika u Požeško-slavonskoj, te Kostajnice i Dvora na Uni u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić donio je u srijedu odluku o proglašenju opasnosti od epidemije zaraznih bolesti na poplavljenom području.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin - SDP GRBIN OŠTRO O BERNARDIĆU Turbulentno u SDP-u: Predsjedništvo preuzelo upravljanje Klubom koji je odbio nova kadrovska rješenja Peđe Grbina Slika nije dostupna Nakon debakla na izborima Rajko Ostojić: "Ja se sigurno neću kandidirati za predsjednika SDP-a, nemam favorita"

Područja cijele Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije, te gradova Pleternice i Lipika u Požeško-slavonskoj, kao i Kostajnice i Dvora na Uni u Sisačko-moslavačkoj županiji, smatraju se ugroženim od epidemije zaraznih bolesti.


I vi možete pomoći poplavljenima! Evo što im je sada najpotrebnije!

Radi sprječavanja i suzbijanja zaraznih bolesti na poplavljenim područjima, mjere podrazumijevaju mobilizaciju zdravstvenih radnika i drugih osoba, rekviziciju opreme, lijekova i medicinskih proizvoda, prijevoznih sredstava, privremenu uporabu poslovnih i drugih prostorija za pružanje zdravstvene zaštite, izolaciju i liječenje, te određivanje posebnih zadataka pravnim osobama koje obavljaju zdravstvenu djelatnost i privatnim zdravstvenim radnicima.

Zadužuje se Hrvatski zavod za javno zdravstvo za izradu plana provedbe mjera sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti, kaže se u odluci.

Ostojić je na konferenciji za novinare rekao da je odluku o proglašenju opasnosti od epidemije donio nakon sinoćnje odluke Vlade o proglašenju katastrofe za Vukovarsko-srijemsku županiju.

To je prvi put u više od 20 godina hrvatske države da je ministar zdravlja donio takvu odluku, napomenuo je Ostojić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene