Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izgleda kako je smjenskom radu na nekim odjelima u hrvatskim bolnicama odzvonilo.


Ministar zdravlja Rajko Ostojić spreman je odustati od smjenskog rada na odjelima gdje se pokazalo nemogućim raditi u smjenama, piše Novi list. Iz smjenskog rada će se izuzeti i liječnici koji se bave nastavnim radom.

Vezani članci Policija, ilustracija Tragedija kod Varaždina: Automobilom pokosio muškarca na biciklu, zbog težine ozljeda preminuo je u bolnici Vili Beroš - 4 Beroš uputio otvoreno pismo zdravstvenim djelatnicima, određen datum od kada će na posao dolaziti uz COVID potvrdu

Po svemu sudeći, rad u kirurškim salama i na odjelima intenzivne njege vratit će se na stari sustav dežurstava, jer se upravo kirurgija pokazala najslabijom točkom smjenskog rada.

Ministarstvo: Uskoro rješenje za Kirurgiju riječkog KBC-a

No, osim nje, i mnogi drugi bolnički odjeli imaju ozbiljnih problema s organizacijom rada, pa se može očekivati da će ministar uskoro biti zasut zahtjevima za vraćanje u sustav dežurstava.

Odluka o ukidanju smjenskog rada na odjelima koji ga nisu uspjeli organizirati očekuje se do kraja mjeseca, kada bolnicama koje su prve ušle u novi sustav rada, poput riječkog KBC-a, ističe dvomjesečni 'probni rok'.

Hitni povratak na staro traže i uprave medicinskih fakulteta, jer će, kako tvrde, ako se smjenski rad nastavi u pitanje doći završetak akademske godine. Naime, od uvođenja smjenskog rada studenti ne mogu redovito odrađivati vježbe, a nastavnici koji se svakodnevno rotiraju u smjenama ne mogu postići kontinuitet nastave.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook