Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgođeni prijemi bolesnika

Ministarstvo: Uskoro rješenje za Kirurgiju riječkog KBC-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ministarstva zdravlja izvijestili su da se tijekom ovoga tjedna očekuje rješenje problema na Klinici za kirurgiju KBC-a Rijeka, gdje su 13. veljače odgođeni prijemi svih naručenih bolesnika.

Sanacijski upravitelj riječkoga KBC-a održat će u srijedu, 19. veljače, sastanak s djelatnicima Klinike za kirurgiju nakon čega će o dogovorenim rješenjima izvijestiti javnost, navode iz Ministarstva zdravlja.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Slika nije dostupna KAPACITETI POPUNJENI Nikad toliko pacijenata koji se liječe od COVID-a u rječkom KBC-u: ''Mnogo brže pacijenti sa srednje teškom kliničkom slikom razvijaju teži oblik bolesti''

Predstojnik Klinike za kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka Tedi Cicvarić u ponedjeljak je izjavio da se na Klinici trenutno mogu operirati samo hitni slučajevi i pacijenti kojima bi odlaganje operacije znatno pogoršalo zdravstveno stanje, dok svi ostali s liste čekanja ne mogu na operacije zbog nedostatka osoblja.

Razlog nedostatka osoblja, odnosno kirurga i anesteziologa, jest uvođenje smjenskog rada zbog čega nema dovoljno liječnika u redovnom radnom vremenu, rekao je Cicvarić.

Riječka kirurgija prima samo životno ugrožene pacijente! Lista čekanja i do kraja 2015.!

U Ministarstvu ističu da je potrebno duže vremensko razdoblje kako bi se kvalitetno organizirao smjenski rad u zdravstvenim ustanovama.

S obzirom da je uvođenje smjenskog rada u kliničkim bolničkim centrima u različitim fazama (u nekima je uveden, u nekima djelomično, a u nekima se tek počinje uvoditi) za ocjenu učinka trebat će nekoliko mjeseci tijekom kojih će se sustav prilagođavati novom obliku rada, poručuje Ministarstvo zdravlja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene