Stanari dijela Miramarske ulice u Zagrebu u četvrtak ujutro ostali su odsječeni nakon što su radnici s teškim strojevima počeli asfaltirati cestu koju stanari inače svakodnevno koriste za probijanje do glavnih gradskih prometnica.


Čitatelj koji nam se javio stanar je tamo već više godina. Rekao je kako je riječ o cesti koja se popravljala ovog ljeta, ali je propala pa ju je trebalo ponovno ''ušminkati“.

Vezani članci Tesla i kočija Kad Tesla naiđe na kočiju: Kočija potpuno zbunila računalo u autu, putnici su samo gledali u nevjerici Munja (Foto: Screenshot/YouTube) Apokalipsa na cesti: Prvo ga umalo pogodio grom, a onda i srušeno stablo

"Problem je što cestu asfaltiraju, a nisu ostavili alternativni pravac za stanare. Zvali smo policiju jer ne možemo nikuda. Policija je došla, tu su betonske barijere i ne može se proći. Nepropisno su parkirani automobili, pa ni pauk ne može pristupiti. Ovdje je jednostavno čep, sve je stalo. A da se što dogodi, nitko nema pristup", rekao je za DNEVNIK.hr frustrirani stanar koji automobilom, kao i ostali, nije mogao za svojim obvezama.

Iz PU zagrebačke potvrdili su da su oko 9 sati imali dojavu te su obišli mjesto događaja, ali postupanja nije bilo. 

Netko od stanara se snašao pa je odlučio probiti put prema Slavonskoj aveniji.

"Sjekirom je sasjekao tu neke grane i onda ih držao nama ostalima da bismo mogli proći s autima", objasnio je čitatelj koji je poslao i video.

"Trebalo je bar pola sata da se stvar pokrene jer su na prolazu koji smo prije koristili sada betonski blokovi i ljudi ispred njih zapravo nepropisno parkiraju. Blokove su maknuli, pronađen je vlasnik jednog od tih automobila, drugi je još tu, ali smo nekako uspjeli proći", opisao je zbunjujuću situaciju.

Čitatelj je rekao kako su pokušali razgovarati s radnicima koji su došli asfaltirati spomenutu cestu, ali oni su samo rekli da su došli obaviti posao.

"I ja bih otišao odati počast kod Spomenika domovini, ali, eto, kao i mnogi drugi nisam mogao", cinično je komentirao stanar Miramarske 109, aludirajući na otvaranje spomenika ispred KD Vatroslav Lisinski na kojemu je jutros bio zagrebački gradonačelnik Bandić i drugi uzvanici. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju