Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne vjeruju

Radnicima kojima nisu isplaćivali plaće obećavaju minimalce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici Kaštelanskih staklenika, koji gotovo šest mjeseci nisu dobili plaće, trebali bi uskoro dobiti tri minimalca.

Uprava se tako dogovorila s Agencijom za upravljanje državnom imovinom, koja će im dati pozajmicu. Ostatak svojih plaća radnici bi trebali dobiti kad poduzeće bude likvidno, odnosno kad se provede plan preustroja koji je također predstavljen u AUDIU.

Pročitajte i ovo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće Slika nije dostupna Zaustavili promet Radnici Kaštelanskih staklenika prosvjeduju zbog sedam neisplaćenih plaća

Prema njemu, Kaštelanski staklenici državi će ustupiti zemljište kako bi pokrili svoja dugovanja koja su narasla na otprilike 45 milijuna kuna. Radnici pak nisu zadovoljni minimalcima.

>> A tome misle stati na kraj: Državna tvrtka radnicima godinama ne plaća doprinose

'Mi i dalje mislimo da nemamo zašto raditi jer ne znamo hoćemo li ikad dobiti ovih šest plaća, kaže Jagoda Dragun, radnica.

'Svi se boje stečaja, ali kad dođeš u tu situaciju da ne vidiš daljnju proizvodnju mislim da ne vidiš učinke, efekt rada ovog našeg, da ne vidiš da te uprava dobro vodi', rekla je Ljiljana Ergović, radnica.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene