Prosvjed radnika Uljanika (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)
Prosvjed radnika Uljanika (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Predsjednik Štrajkaškog odbora Uljanika Đino Šverko u utorak je, po završetku još jednog u nizu prosvjeda radnika ulicama Pule koji je okupio najveći broj Uljanikovaca i građana do sada, najavio da će radnici Uljanika svaki dan izaći na ulicu dok im na račun ne sjedne zaostala plaća za srpanj.


"S obzirom da plaća još nije legla, mi ćemo nastaviti s našim prosvjedima dok radnicima ne budu stigle plaće. Ne možemo svaki dan otići u Zagreb, ali možemo prosvjedovati ulicama našega grada. Moramo biti odgovorni i voditi ljude kako treba te stoga mogu izraziti zadovoljstvo što je i današnji prosvjed, koji je okupio više od 3.500 radnika, protekao mirno bez incidenata", rekao je Šverko novinarima.

Vezani članci Neisplata radnika - Nadzor Brodotrogira - 6 Nakon priče u Dnevniku Nove TV: DORH će istražiti zašto radnici Brodotrogira već šest mjeseci nisu dobili plaće Mario Jurič razgovarao je s Ivanom Sorićem - 2 Od rujna dio radnika trogirskog brodogradilišta nije dobilo ni kune: "Neki nisu bili u stanju za Božić kupiti poklone svojoj djeci"

U ime sindikata i Štrajkaškog odbora izrazio je ponos na građane Pule koji ih podupiru u sve većem broju.

Istaknuo je da su radnici s pravom ogorčeni i očajni, ali i izrazio vjeru da će Vlada ipak pronaći rješenje za isplatu plaće do kraja tjedna, kao što im je u ponedjeljak i obećano.

"Nama su plaće glavni prioritet, no brine nas budućnost, što će biti s tim ljudima, hoće li imati svoja radna mjesta. Zato smo i u ponedjeljak premijeru jasno poručili kako ne želimo stečaj, već opstanak brodogradnje i restrukturiranje. Vlada je zato dala jamstvo od 96 milijuna eura, ali ne želimo da nas sada ostavi na pola puta", poručio je Šverko.

Novinare je zanimalo i hoće li dati ostavku u Nadzornom odboru Uljanika, s obzirom da pojedinci to od njega i očekuju, na što im je odgovorio kako je to najmanji problem.

"Ostavka je kuvertirana, no nakon što je Uprava dala svoj mandat na raspolaganje, to sada mora razmotriti Nadzorni odbor. Ako nema Nadzornog odbora, a u njemu nas je troje, mojom ostavkom ostala bi samo dva člana koja ne bi mogla odlučiti. Svi mi želimo da društvo funkcionira, a to može jedino ukoliko ima posložena sva tijela", zaključio je Šverko.

Ogorčen je, kaže, činjenicom da pojedinci žele politizirati na tuđoj nesreći i time sakupljati jeftine, sitne političke poene. (Hina)