Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predstavnici bivše Tvornice duhana Zagreb (TDZ), koji su prije više od sto dana zauzeli prostorije pogona u Jagićevoj ulici zahtijevajući poništenje privatizacije i pretvorbe te tvrtke, danas su podnijeli pritužbu Ministarstvu pravosuđa.


Radnici tvrde da zagrebački Općinski sud nejednako tretira tužbe radnika u odnosu na tužbe Tvornice duhana Rovinj (TDR).

Vezani članci Općinski sud u Novom Zagrebu (Foto: Pixsell, Davor Puklavec) Zapisničarka iz sudskog sefa krala novac i zlatnike, evo na koju je kaznu osuđena Pečat Općinskog suda u Novom Zagrebu (Foto: čitatelj) Muke po "tvrdome": Kako je pečat jednog suda u Zagrebu odjednom postao hit na društvenim mrežama

Predsjednik Novog sindikata Mario Iveković rekao je da su predstavnici Ministarstva pravosuđa zaprimili njihovu pritužbu vezano uz sporost Općinskog suda kad su u pitanju radni sporovi koje su radnici TDZ-a pokrenuli u siječnju i svibnju zbog redovitih i izvanrednih otkaza o radu.

Predstavnici radnika predali su u Ministarstvu popis predmeta iz siječnja koji su po Zakonu o parničnom postupku već trebali biti riješeni u prvom stupnju i popis predmeta iz svibnja u kojima još nije održano ni jedno ročište, rekao je Iveković.

Istodobno, tužba TDR-a koja je predana u travnju zbog smetanja posjeda već je u fazi ovrhe, iako se taj predmet nalazi u istom redu žurnosti kao i tužbe radnika, tvrdi Iveković.

Najavio je da će radnici TDZ-a u žalbenom postupku na rješenje o ovrsi tražiti izuzeće zagrebačkog Općinskog suda radi "očite pristranosti suda prema TDR-u".

Predstavnici radnika podnijeli su Ministarstvu pravosuđa i pritužbu na rješenje Općinskog državnog odvjetništva kojim je, kako kažu, u kratkom roku odbačena kaznena prijava koju su zbog pritiska na pravosuđe podnijeli protiv direktora TDZ-a Ronalda Korotaja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju