Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed 200 radnika

Radnici Skladgradnje traže puštanje iz pritvora Slavena Žužula

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispred sjedišta građevinske tvrtke Skladgradnje u Splitu danas je prosvjedovalo oko 200 radnika koji su tražili da se pusti na slobodu direktor Slaven Žužul, koji je u jednomjesečnom pritvoru kao jedan od osumnjičenih u aferi vezanoj uz Hrvatske autoceste.

Slavenu Žužulu jednomjesečni pritvor istječe 26. prosinca, a prosvjednici su danas zaprijetili da će ‘blokirati Split’ ako ga se ne pusti da božićne blagdane provede s obitelji. Također su zaprijetili da će, ne pusti li se Žužula iz pritvora, masovno otputovati na prosvjed u Zagreb. Prosvjednici su isticali da je bi opstanak Skladgranje mogao doći u pitanje ako Slaven Žužul ostane u pritvoru, a s time i njihova egzistencija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strah od utjecaja na svjedoke Žužul, Korpar i Prskalo u pritvoru još mjesec dana Slika nije dostupna Sukob odvjetnika 'Madunić je na svoju ruku ponudio jamčevinu za Žužula'

Na prosvjednome skupu bili su i nogometaši Radničkoga nogometnog kluba ‘Split’ s direktorom Nenadom Pralijom na čelu. Braća Žužul i Skladgradnja su vjerovnici i glavni donatori toga nogometnog kluba, koji se ove godine plasirao u Drugu hrvatsku nogometnui ligu.

>> Odblokirane nekretnine i većina računa Skladgradnje

Za dosadašnji uspjeh kluba najzaslužnija su braća Žužul, koji su svojim kapitalom pomogli da momčad iz četvrte lige dođe na prag prve, rekao je Pralija. Cijeli projekt RNK 'Split' dolazi u pitanje zbog zatvaranja Slavena Žužula, rekao je Pralija i dodao kako su došli poduprijeti i radnike Skladgradnje, čija je sudbina također neizvjesna. Prosvjednici su nosili natpise: ‘Tko želi propast uspješnog poduzeća’ i ‘Mi hrvatski branitelji kojima je Skladgradnja dala kruh branit ćemo je krvlju!’ (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene