Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotovo jednoglasno

Radnici pokrenuli stečaj Đakovštine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri neisplaćene plaće, čak dvije godine bez uplaćenih doprinosa, stotine milijuna kuna duga. Voda je došla do grla jednom od najvećih hrvatskih mlinova, Đakovštini d.d. Kako bi spasili što se spasiti da, radnici su danas pokrenuli stečaj.

Gotovo jednoglasno 500 se ruku našlo u zraku. Sindikat je uvjerio radnike da je stečaj najmanje zlo u ovom trenutku. 'Naša je zadaća da iz ovog izađemo što manje ranjeni. Da radnici ostvare što veća prava. To je moja zadaća', rekao je Šimo Orešković, županijski povjerenik PPDIV-a. Plan je sindikata osnovati novu tvrtku koju će u zakup zajedno sa svim radnicima uzeti osječko Žito. 'Mi smo u ovom trenutku dali prednost da se počne raditi i da se plaća dobije zaostala', kaže Orešković.

Pročitajte i ovo Plaće - 2 hladan tuš Veliko razočaranje za mnoge radnike u javnom sektoru: "To stvarno nije pošteno"; Ministar u Dnevniku Nove TV objasnio što se dogodilo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće

Iz ovog posla radnici izlaze pak osiromašeni za svoje dionice. Radnici traže odgovornost uprave i nadzornoga odbora za milijunske dugove i loše poslovanje. 'Samo me zanima jedna stvar. Što je radio nadzorni odbor i tko je bio u nadzornom odboru? Taj NO je znao što radi i oni su štitili upravu', rekao je jedan radnik. Pokretanjem stečaja nema više ni uprave, ni nadzornoga odbora. Ostaje samo odgovornost. Sindikat je protiv njih podnio kaznenu prijavu.

Ovih 500 radnika, unatoč pokretanju stečaja, ne bi trebali završiti na zavodu za zapošljavanje. Stara će Đakovštna u stečaj, a osnovat će se nova tvrtka u kojoj će svi ostati raditi. Barem su takvo obećanje dobili. Pratit ćemo što će se događati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene