Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propada Poljoprerada

Radnici otkupili gladne kokoši i dijeli ih građanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očajni radnici Poljoprerade iz Hrvatskog Leskovca nisu više mogli gledati kako im kokoši na farmi nekada uspješne tvrtke umiru od gladi.

Iako i sami u štrajku zbog neisplate plaća, uz pomoć sindikata otkupili su 500 kokoši nesilica i podijelili ih Zagrepčanima. Nema se novca za njihovo hranjenje, a i radnici su u štrajku zbog neisplate plaća. 'Žao mi je da ljudi nemaju što jest, životinje nemaju što jest i to je još sramota! Mi se još snađemo, a životinja nikako. Sramota!', rekla je jedna žena. Petsto kokoši radnici su, uz pomoć sindikata, otkupili od Poljoprerade i podijelili. Trpale su se u kutije, kante i velike vreće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bila je zlatna koka Već 12 godina čekaju novac firme koja je otišla u stečaj: Rasprodano sve za 13 milijuna kuna, ali za radnike neće biti dosta novca Ilustracija Smrtonosna bolest Otkrivena visoko zarazna varijanta ptičje gripe: Najavljeno ubijanje još 300.000 kokoši

No mjesta u Poljopreradi, za radnike čini se više nema. 'Ja bi gazde tako stavila u kavez da krepavaju jer drugo nisu zavrijedili. Da sad po stare dane nemam za kruh, da moram tražiti svoje dijete. Sram ih može biti', rekla je Slavica Bišćan iz Poljoprivrede. 'Sad je stanje očaja. Mi imamo informacije da vlasnici prije otvaranja stečajnog postupka pokušavaju riješiti imovinu', kaže Ivica Rogić, sindikalni povjerenik PPDIV-a. Baš zbog straha od rasprodaje nekada uspješne tvrtke, radnici su prije dvadesetak dana zatražili hitno pokretanje stečajnog postupka. No država, kažu, još uvijek ne reagira.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene