Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radnici MTČ-a već sedmi dan štrajkaju zahtijevajući isplatu plaća za srpanj i kolovoz, putnih troškova za tri mjeseca, te ostalih financijskih obveza tvrtke poput jubilarnih nagrada.


Osim što su već tjedan dana u štrajku, radnici od petka drže zaključanim tvornički krug ne dozvoljavajući odvoz robe i imovine tvrtke. Sindikalni povjerenik Stanko Posavec rekao je da su se na taj korak odlučili nakon što su se vlasnici tvrtke i predstavnici Uprave oglušili na zahtjev sindikata za sastankom na kojem bi zajednički pronašli rješenje nagomilanih problema.

Vezani članci Ema Branica s anonimnim izvorima - 1 Ljudima nudio stanove koji su u stečaju, a stanari su sada očajni jer im domovi idu na dražbu. Pravi šok uslijedio je tek kad su tražili pomoć od stečajne upraviteljice Slika nije dostupna Radnici MTČ-a i dalje kontroliraju tvrtku i krug tvornice

Po najavi Posavca, sastanak bi se ipak trebao održati danas oko 13 sati, a ako se to ne dogodi sindikat će poduzeti daljnje akcije, među kojima je i pokretanje stečaja. 'Prikupljamo potpise radnika i dosad se većina njih odlučila za stečaj', rekao je Posavec. (Hina)