Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sa 45.000 eura financirat će se obuka djelatnika komunalnih tvrtaka za poslove odvodnje.


Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i direktor karlovačkog Vodovoda i kanalizacije Ivan Mrzljak potpisali su danas u Karlovcu Ugovor o financiranju projekta obuke djelatnika komunalnih tvrtaka za poslove odvodnje, čime se, rečeno je, nastavlja potpora osnutku nacionalnog središta za obuku kadrova u vodnom gospodarstvu sa sjedištem u Karlovcu.

Po tom ugovoru Ministarstvo poljoprivrede sa 45 tisuća eura nastavit će projekt koji je, krajem prošle godine, također sa 45 tisuća eura, na početku financirala Udruga njemačkoga vodnog partnerstva.

Vezani članci Arsen Bauk prosvjeduje ne noseći zaštitnu masku na sjednici Sabora - 1 Oporba protiv uvjetovanja potpora cijepljenjem: ''Vrijeme je za ukidanje nepotrebnih ograničenja'' Turistička sezona zahtjeva sve više radne snage (Foto: Pixsell) Turistički djelatnici očajni zbog manjka radnika: Provjerili smo što je s projektom CRO kartica. Čini se da je doživio fijasko

>> Inspekcija zatvorila komunalnu tvrtku: Varaždinu prijeti zatrpavanje smećem!

Po riječima Ivana Mrzljaka, novac je ta njemačka udruga dobila za karlovački projekt od svojeg Ministarstva zaštite okoliša, prirode i nuklearne sigurnosti, a dosad su u sklopu projekta obuke održane četiri radionice - dvije za inženjere i dvije za tehničare i radnike. Do kraja godine održat će se još šest radionica.

Ministar Jakovina rekao je da je projekt dobar jer su Hrvatskoj potrebna nova znanja i vještine u zaštiti prirode uz korištenje novih tehnologija. Posebice je istaknuo da ćemo samo 'uz potrebna teorijska i praktična znanja moći kreirati i realizirati kvalitetne projekte vodoopskrbe i odvodnje, a Hrvatsku ulaskom u EU očekuju značajna sredstva upravo vezana za vodno gospodarstvo i odvodnju.

Riječ je o gotovo 4,5 milijarde eura iz fondova Europske unije, koje će se investirati kroz razne projekte, kazao je ministar.

Gradonačelnik Damir Jelić rekao je kako vjeruje da će osnutak nacionalnog središta za obuku djelatnika iz područja vodnoga gospodarstva u djelatnostima vodoopskrbe i odvodnje, koji se u suradnji sa stranim partnerima i karlovačkim Veleučilištem već provodi, za Karlovac i za Hrvatsku imati dalekosežni učinak. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.