Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proglašeni tehnološkim viškom

Radnici Gortana nastaljaju sa štrajkom dok im se ne isplate zaostale plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici zadarske Gortan gradnje šest mjeseci nisu primili plaću, a uprava im je podijelila otkaze proglasivši ih tehnološkim viškom.

'Prosvjedovat ćemo dok nam uprava ne isplati zaostale plaće i otpremnine. Mi smo gladni, a oni voze luksuzne automobile vrijedne milijune kuna', kazali su radnici zadarske Gortan gradnje koji šest mjeseci nisu primili plaću, a uprava im je podijelila otkaze proglasivši ih tehnološkim viškom.

Pročitajte i ovo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće Joško Franić GOST DNEVNIKA NOVE TV Je li ovo kraj Brodosplita i što je s brodovima koje je naručila država? "Onaj tko je dogovarao gradnju neka i pita"

Dodali su kako se ne zna tko je pravi vlasnik tvrtke, a Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH, najavio je da će sindikat pokrenuti kaznene prijave i tužbe zbog neisplate plaća i neplaćanja doprinosa.

>> Radnici Gortana napustili gradilišta, traže svoje plaće

' Tvrtka egzistira bez radnika, račun nije blokiran pa stečaj nije rješenje. Gortan na nekim gradilištima i dalje izvodi radove, ali uz pomoć kooperanata, a radnici, kojima se duguje oko osam milijuna kuna, sjede kod kuće', rekao je Uranija i dodao kako su, unatoč najavljenoj nagodbi, pregovori s upravom propali.(Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene