Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez isplaćene kune od prosinca

Radnici Gortana napustili gradilišta, traže svoje plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šezdesetak radnika zadarskog Gortan građenja okupilo se ispred uprave tvrtke u štrajku upozorenja zbog neisplate plaća od prosinca.

Radnici su napustili poslove na četiri gradilišta. Tvrde da im tvrtka godinu i pol dana ne uplaćuje obvezne doprinose. Ako im se ne isplate ukupno četiri plaće, kreću u opći štrajk. Problem je, kažu, nastao zbog nelikvidnosti jer su razne tvrtke Gortanu dužne milijunske iznose.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 2 Niske plaće Neočekivana odluka: Vrtić ide u štrajk, grad odbio potpisati kolektivni ugovor: "Spremni smo i na zatvaranje!" Štrajk šibenskih cestara - 1 Odgovorio im direktor Šibenski cestari nastavljaju borbu za radnička prava: ''Ljudi su teškog srca išli u štrajk jer mi znamo koliko svaki dan gubimo''

"Apeliramo na Vladu da ubrza svoje mjere koje je najavila oko poticanja građevinskog sektora. Da pomogne i Gortan građenju konkretno ali i ostalim građevinskim tvrtkama da izađu iz krize jer su mnoge tvrtke upravo u ovakvoj nezavidnoj situaciji", ističe Nedjeljko Margarin, glavni sindikalni povjerenik podrzužnice Sindikata graditeljstva.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene