Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako im je, kažu, svakom nudio po tisuću kuna da ostanu kod kuće, radnici tvrtke Bilokalnik Drvo iz Koprivnice došli su pod prozore svom poslodavcu Ivanu Ergoviću, predsjedniku Hrvatske udruge poslodavaca.


Prosvjeduju zbog 3 neisplaćene plaće i tvrtke koja će im najvjerojatnije u stečaj.

Vezani članci Policija u Turskoj (Foto: AFP) Zbog Erdoganova aerodroma: Policija ispalila suzavce i vodene topove na prosvjednike Prosvjed radnika na Markovu trgu (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Radnici Uljanika i 3. maja nakon sastanka u Vladi: "Do kraja tjedna mogle bi biti osigurane dvije plaće, ali štrajk ne prekidamo!"

>> U stečaj ide i tvrtka predsjednika HUP-a Ivana Ergovića!

Ergović je na službenom putu. Prosvjednici kažu Bilokalnik drvo im tjera u stečaj, a dužan im je, kažu 3 plaće. Ali ipak im je htio isplatiti jednokratnu pomoć od 1.000 kuna.

'Samo da pod uvjetom da se danas ne dođe u Zagreb, pa koga se boji, ovih ljudi? Nitko mu ništa fizički neće napraviti, ako će imati psihičkih problema, neka zatraži pomoć liječnika', poručio je Franjo Veble, povjerenik SSSH-a. Svima bi im uskoro mogao ustrebati.

Htio je dovesti kupce, da kupe tvornicu, ali je rekao da su ih radnici svojim prešetavanjima i prosvjedima ispred tvornice sve potjerali. Radnici, obećavaju od sada će se pritajiti. 'Nećemo ga ometati u njegovom radu, bacati se pod kotače njegovog automobila', poručio je Veble.

'Ne može netko držati radnike 3 mjeseca da ne rade i ne pokretati nikakve radnje, ni oko stečaja, ni oko prodaje', smatra Mladen Novosel, predsjednik SSSH.

A kad se predsjednik vrati s puta, radnici će, kažu, sa svojim vratima, navratiti i do njega. Od njega će tražiti da im pomogne te da ga potjera kao svojeg savjetnika. 'Molim predsjednika Republike Hrvatske da preispita svoju odluku da li ga može takav čovjek savjetovati', istaknuo je Veble.