Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamjenik preuzeo vodstvo nad tvrtkom

'Radnici Adrije ne moraju strahovati za svoju budućnost'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dosadašnji zamjenik direktora tvrtke Adrije Igor Musap danas je preuzeo vodstvo.

Igor Musap naglasio je kako će bez obzira na sve rad tvrtke Adrija teći nesmetano te jučerašnji razvoj situacije neće narušiti ugovor s Podravkom. Nije želio komentirati privođenje četvorice zaposlenika Adrije, među kojima i glavnog direktora Miodraga Lacića.

Pročitajte i ovo PR Oglas Grupa Podravka u 2023. povećala prihode i neto dobit uz nastavak rasta plaća i snažne investicije Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

>> Slučaj Podravka: Privedene četiri osobe

Musap kaže kako još uvijek ne zna što im se stavlja na teret, ali ističe da je uvjeren u njihovu nevinost i dobre poslovne odluke Miodraga Lacića. Iako su radnici Adrije zabrinuti za svoju budućnost, Musap im je poručio da ne trebaju brinuti.

Ivica Blažević, regionalni sindikalni povjerenik rekao je kako već dulje vrijeme prate stanje u Adriji, ponajviše zbog činjenice da radnicima plaće kasne od 15 pa do 30 dana. Dodao je kako je najveći problem u ugovoru s Podravkom jer je isplata tog ugovora na godišnjoj razini glavnica za isplatu plaća 350 radnika.

Trojicu bivših članova uprave 'Podravke' Sašu Romca i Josipa Pavlovića te vlasnika zadarske tvornice za preradu ribe 'Adria' Miodraga Lacića i direktoricu jedne drniške tvrtke Tinu Perić policija sumnjiči da su zlouporabama oštetili koprivničku prehrambenu tvrtku za gotovo 17 milijuna kuna.

Troje privedenih danas je, pak, privedeno istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu. Tereti ih se za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno poticanje na te zlouporabe.
Najnovija privođenja nastavak su antikorupcijske akcije USKOK-a i policije 'Menager' koja je već rezultirala optužnicom protiv bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca i sedmorice bivših čelnika Podravke i njihovih poslovnih partnera.

Istražni sudac donio je odluku o puštanju na slobodu Tine Perić. Miodrag Lacić i Josip Pavlović ostaju u pritvoru. Saša Romac tijekom poslijepodneva sam se prijavio u policiju, kako je njegov odvjetnik i najavio.

Oštetili tvrtku za 16,9 milijuna kuna?

U pretragama domova i automobila osumnjičenika oduzeta su osobna računala, mobiteli i poslovna dokumentacija U pretragama domova i automobila osumnjičenika oduzeta su osobna računala, mobiteli i poslovna dokumentacija

Policija sumnja da su tijekom 2008. i 2009. Romac i Pavlović (34), kao članovi Uprave Podravke, i osumnjičena Tina Perić (30) iskoristili svoj položaj kako bi pribavili nezakonitu korist za neimenovanu drnišku tvrtku. Oni su navodno na 47-godišnjeg vlasnika zadarske Adrije sklopili ugovor o uslugama zamrzavanja i skladištenja ribe na osnovu kojeg su Podravki ispostavili fakture koje se nisu temeljile na stvarno izvršenoj usluzi. Na taj su način, tvrde u policiji, oštetili koprivničku tvrtku za 16,9 milijuna kuna.

Policija sumnja i da je Romcu i tvrtki u Češkoj, u kojoj je on 50-postotni suvlasnik, pribavljena nezakonita imovinska korist od 92.500 eura. Novac je navodno pribavljen fiktivnim poslovnim odnosom između 'Adrije' i inozemnog trgovačkog društva zbog čega se Romac i Lacić sumnjiče za zlouporabu položaja i ovlasti. Romca se nadalje sumnjiči da je s Podravkinom tvrtkom kćeri u Poljskoj i svojom tvrtkom u Češkoj ostvario fiktivni poslovni odnos kojim je za sebe i svoju tvrtku nezakonito pribavio 40.000 eura.

Romac i Pavlović su kao osumnjičeni u aferi 'Spice' proveli pet mjeseci u istražnom zatvoru iz kojega su izašli sredinom ožujka prošle godine, nakon čega se Pavlović zaposlio u Adriji. Podravka i Adria poslovno surađuju još od 2001. kad je koprivnička tvrtka distribuirala proizvode zadarske tvornice ribljih konzervi, a 2006. otkupila je njezin poznati brend Evu.(Mi. Dr./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene