Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radnice tvornice Kamensko danas su obilježile treću obljetnicu štrajka kojim su se borile za svoja radna mjesta.Njihova je borba postala simbol borbe za radnička prava.


Radnice tvornice Kamensko, njih 30, danas su uz kavu, čaj i kolače obilježile treću obljetnicu štrajka glađu kojim su se borile za svoje radno mjesto i plaću. 'Čovjek koji radi mora dobiti plaću i mi smo danas tu da to jasno kažemo i prisjetimo se dana kada je nama bilo najteže i damo podršku ljudima koji su u sličnim situacijama',  kazala je bivša radnica Đurđa Grozaj.

>>
Znak potpore: Josipović nezaposlenim ženama Kamenskog darovao stroj

Čak 19 radnica devet je dana štrajkalo glađu kako bi dobile zaostale plaće, a istovremeno su radile za istu tvornicu. Bilo im je iznimno teško. Ali, nisu se predavale. 'Budile smo se gladne i odlazile na posao jer smo morale. Ne želimo da se ovakvo nešto ikada ponovi i zbog toga smo danas ovdje' dodala je Grozaj.

Jedan mali dio otpuštenih radnica uspjelo se zaposliti u šivaoni koju su pokrenule u gradskom prostoru na Knežiji. No, veliki je broj njih i dalje bez posla. Otvoreno Kamensko poziva sve 27. rujna u klub Kids gdje će predstaviti svoju prvu kolekciju odjeće na modnoj reviji. (Agencija VLM)

Vezani članci Slika nije dostupna Znak potpore: Josipović nezaposlenim ženama Kamenskog darovao stroj Slika nije dostupna Radnice Kamenskog: Simbol borbe za radnička prava!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook