Novi, ujedno i posljednji nastavak Radne akcije donosi još jednu priču koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.


Ovoga puta upoznat ćete obitelj Bunjački kojoj će Minea i njezin tim radovima na kući podariti ugodniji i veseliji boravak u njoj. Obitelj Bunječki broji devet članova. Nezaposleni roditelji Darinka i Ivica u svojoj trošnoj kući u malom mjestu Nespeš, nedaleko Zeline žive sa svojih sedmero djece.

Vezani članci Slika nije dostupna Ni Minea nije skrivala suze: Priča obitelji Volić dirnut će sva srca Slika nije dostupna 'Nakon 18 godina istjerala sam alkoholičara iz kuće da spasim svoju djecu'

Skromni prihodi i svakodnevna borba za egzistenciju ovu obitelj nisu učinili manje snažnom i optimističnom. Ivica teško podnosi što svojoj obitelji ne može priskrbiti bolji život, no usprkos svemu oni su uvijek nasmijani, a djeca su odlični učenici, vedri i dobro odgojeni.

Kuću u kojoj ova obitelj živi, Ivičin otac počeo je graditi davnih 70-ih godina. Ivica i Darinka osposobili su je za osnovni život, ali je nisu mogli završili.

RADNA AKCIJA - Trošna kuća skrivala tužnu priču: 'Kad me prijateljica pita da dođe na kavu ja kažem da ne mogu. Sram me je'

Kuća bez fasade, bez riješene kanalizacije, s dotrajalim namještajem i skučena za ovu deveteročlanu obitelj, osobito za sedmero djece koja spavaju u jednoj sobi i bez vlastitog kreveta.

Kako bi učinili ovu svakodnevicu ljepšom, Minea i njezin tim zasukat će rukave, napraviti plan obnove i krenuti u još radnu akciju.

Dječji osmjesi i sretna lica ove skromne obitelji lako su osvojila Mineu. Radovi su krenuli odmah, no obećanje koje su Ante Kralj i njegov tim dali, da će osposobiti kuću za bolji život u svega nekoliko dana, uskoro su dovedeni u pitanje.

Neočekivani problemi, nedostatak septičke jame, veliki projekt proširivanja blagovaone i izrade još jedne dječje sobe pokazali su se kao velik, ali na kraju ipak ne i kao nedostižan cilj. Radilo se dan i noć, a oduševljenje i zahvalnost obitelji kad su se vratili u svoj novi dom uklonili su svaki umor s lica Minee i njenog vrijednog tima radnika.

Kako je tekla obnova kuće obitelji Bunjački i kako je obitelj reagirala dolaskom u novi, predivni dom, pogledajte u priloženom videu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook