Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomogli skromnoj obitelji

Trošna kuća skrivala tužnu priču: 'Kad me prijateljica pita da dođe na kavu ja kažem da ne mogu. Sram me je'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Derutni i vlagom napadnuti zidovi skrivali su tužnu priču o obitelji Paunović. A onda je stvar u ruke preuzela 'Radna akcija'.

Majka Ksenija godinama vodi borbu s neimaštinom i bori se za svoju djecu, sina Stjepana i tinejdžerice Marinu i Katarinu. Kako nesreća nikada ne dolazi sama, ionako težak život, dodatno im je zagorčala obiteljska tragedija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RADNA AKCIJA KAD JE ŽIVOT BORBA: 'Najvažnije mi je da su cure sretne - sada ćemo biti jače' Slika nije dostupna promijenili im život Pokucali im na vrata: 'Ne mogu više ni najosnovnije stvari obavljati u ovom stanu'

Prije šest godina ostali su bez oca i supruga. Osim tuge koju nose zbog gubitka najveće potpore, djeca nose dodatni teret stigmatizacijom okoline. 'Živiš u šupi, živiš u štali!' samo su neke od riječi koje su dvije skromne tinejdžerke često znale čuti.

Trošna kuća na kraju grada skrivala je tužnu priču.

Ukoliko biste željeli da vam ekipa Radne akcije pomogne urediti dom ili poznajete nekoga kome bi to pomoglo detaljnom molbom i osobnim kontaktom za našu seriju humanitarnog karaktera 'Radna akcija' molimo javite se izravno putem ove e-mail adrese: radna-akcija@constantin-entertainment.hr. A ako želite pomoći nekoj od obitelji pišite na: press@novatv.hr s oznakom 'Radna akcija' i prezime obitelji kojoj želite pomoći. 'Zna se desiti da me prijateljica iz razreda pita da dođe na kavu, ja joj kažem da ne mogu, jednostavno me sram', rekla je 15-godišnja Marina.

'Uvijek su nas zezali, tipa živiš u potkrovlju, živiš u štali i takve stvari', ispričala je Katarina.

Marina kaže da su je znali izbjegavati upravo zbog toga gdje živi i kako živi

'Imali smo informatiku, dečki su otišli na Google Maps i dečko koji me poznaje pokazao je gdje živim i počeli su mi se izrugivati', priča tinejdžerica, a barem dva puta godišnje, kaže, zna se dogoditi da nemaju za kruh.

'Kad svi odu na more misliš u sebi da bi sve dala da odem na more s obitelji', priča djevojka, a obitelj je, kaže, najveće blago koje ima.

Stanje koje se teško može opisati riječima

Obitelj koja nikada nije bila zajedno na moru, djeca čija majka ponekad nema novca da skuha ručak, tinejdžerica koja nema za maturalac. Sve ovo su i više nego dovoljni razlozi za posjet Radne akcije njihovom domu jer na ovakve priče Radna akcija ne ostaje imuna.

ŠOKIRALI SE KAD SU VIDJELI ŠTO JE ISPOD 'Znali smo da je loša situacija, ali ovako loša...'

Stanje koje je Minea zatekla ulaskom u njihov dom teško se može opisati riječima. Opseg poslova koji su Kralj i njegova vrijedna ekipa napravili ulaskom u njihov dom gotovo je nevjerojatan.

Čitava akcija dodatno je otežana kišom koja je padala i uvelike remetila radove.
Malo je nedostajalo da velika količina urađenog posla bude uništena, jak vjetar uništavao je krovište, prokišnjavalo je u kuću, rokovi su probijeni.

Situacija je bila toliko ozbiljna da se na gradilištu odjednom stvorila i ekipa vatrogasaca. Kako se ekipa uspjela izboriti s teškim vremenskim okolnostima pogledajte u epizodi ove nedjelje.

Ni Minea nije skrivala suze: Priča obitelji Volić dirnut će sva srca

Kako bi ovu dragu obitelj učinili što sretnijom Kralj i njegova ekipa odlučili su ostvariti joj neke od snova. Obitelj su odveli i na more i omogućili im da barem jednom provedu zajednički dan na izletu.

Kako je sve na kraju završilo najbolje govori Marinina izjava: „Do sada kao da smo živjeli u mraku i došao je netko i upalio nam svjetlo. Rekli smo da ćemo ovaj dan slaviti kao obiteljski blagdan!“

Kakav je prekrasan dom dočekao obitelj Paunović pogledajte u priloženom videu.


DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene