Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Branko Grčić:

'Radimo na novom sustavu plaća u javnom sektoru kako bi se nagradilo najbolje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar je rekao da su napisi o ukidanju dodatka na staž, uvođenju platnih razreda, stimulacija i dr., još uvijek na razini spekulacija.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić izjavio je u ponedjeljak kako Vlada radi na novom sustavu plaća u javnom sektoru, prvenstveno kako bi se nagradilo nabolje u tom sustavu.

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?''

Odgovarajući na pitanja novinara nakon dodjele nagrada za najbolje projekte financiranje iz fondova EU od 2012. do 2014. godine, Grčić je kazao i da je pisanje dnevnog tiska o ukidanju dodatka na staž, uvođenju platnih razreda, stimulacija i dr., još uvijek na razini spekulacija.

Plaće ne isplaćuje 5000 hrvatskih poslodavaca

"Mi radimo na novom sustavu plaća, prije svega da bismo osigurali nagrađivanje najboljih ljudi u sustavu i da bi se postavila jasna razlika između onih koji su manje uspješni i onih koji su najuspješniji. Kako će taj model u konačnici izgledati, o tom potom. Dakle, tek radimo na tom pitanju", odgovorio je Grčić.

Jutarnji list u ponedjeljak je piše kako Vlada priprema Zakon o plaćama u javnim službama, a kojim bi se, uz ostalo, ukinuo dodatak na staž u iznosu od 0,5 posto, uveo sustav platnih razreda, kao i sustav ocjenjivanja na temelju kojeg bi se isplaćivala stimulacija na plaću, i dr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene