Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Uskoro počinje služiti kaznu

Čačić otkrio čime se namjerava baviti kad izađe iz zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnji drugi čovjek Milanovićeve Vlade Radimir Čačić otkrio je čime se namjerava baviti nakon što odsluži zatvorsku kaznu.

Nekadašnji prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić doznao je danas datum početka služenja zatvorske kazne zbog prometne nesreće u Mađarskoj, ali je istovremeno najavio i što planira nakon povratka na slobodu. Vratit će se, kaže, na mjesto predsjednika Sjeverozapadno-hrvatskog regionalnog saveza Hrvatske narodne stranke.

Pročitajte i ovo Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera" Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

>> Radimir Čačić 17. lipnja ide u zatvor!

'Imam obavezu prema svojim biračima, koji su i na lokalnim izborima potvrdili svoj stav, da nastavim raditi. To uopće nije upitno. Svoju funkciju predsjednika Sjeverozapadno-hrvatskog regionalnog saveza HNS-a ću za odsluženja kazne staviti u mirovanje, obavljat će je moj zamjenik', rekao je Čačić u izjavi za Novi list.

Inače, upravo je u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, koju 'pokriva' njegov savez, HNS na proteklim lokalnim izborima ostvario solidan rezultat. 'HNS je stranka koja je građena tako da se zaštiti od izbornog zakonodavstva kakvo je na snazi u Hrvatskoj i u kojoj su stranke s potporom od 5-10 posto stalno na pragu toga da - nestanu. Stoga mi dobro znamo koliko su nužne stranačke utvrde, u kojima imamo dominantnu poziciju, kao u posljednjih 16 godina ovom dijelu države', objasnio je Novom listu Čačić.

On tvrdi kako je podrška koju u HNS-u ima uvijek velika, ali da ima i onih drugih, koji možda i nisu pretjerano sretni ovakvim rezultatima. 'Radi se o onima koji nemaju neke stranačke baze i koji nisu dobivali izbore', napomenuo je.

U Milanovićevu se Vladu navodno nema namjeru vraćati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene