Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uloga Hrvatske u UN-u

Pusić razgovarala s Ban Ki-moonom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić na Brijunima se sastala s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Ban Ki-moonom.

Kako je novinare izvijestila po završetku susreta, na sastanku se raspravljalo o prioritetima UN-a u slijedećem razdoblju ali i zadacima Hrvatske, kako u okviru UN-a tako i generalno u multilateralnim organizacijama. Ujedno je, kako je rekla, bilo govora i o mogućoj stalnoj ulozi Hrvatske u regiji i stabilizaciji regije te o suradnji sa zemljama južnoga Sredozemlja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pusić: 'Kina ima 'pozitivno razumijevanje' za kandidaturu' Slika nije dostupna Vlada odlučila Pusić kandidatkinja za glavnu tajnicu UN-a; Predsjednica: 'Neću ići protiv toga, ali...'

>> Glavni tajnik UN-a: Vukovar je najveće poprište ratnih zločina u Hrvatskoj

"Naravno nismo mogli zaobići temu o zabrinjavajućoj situaciji u Siriji te o njenu utjecaju na šire susjedstvo. Hrvatska u ovome trenutku dnevno sudjeluje s nenaoružanim vojnim predstavnicima u okviru UN-ove misije u Siriji", istaknula je Pusić dodavši da situacija u Siriji "dnevno nazaduje".

Po njenim riječima važno je u ovome trenutku angažirati sve zajedničke snage, u prvome redu Rusiju, "bez čijeg je aktivnog sudjelovanja situaciju nemoguće riješiti".

Glavni tajnik UN-a prije susreta s ministricom Vesnom Pusić susreo se na Brijunima i s premijerom Zoranom Milanovićem a jutros i s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene