Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novinari su Ban Ki-moona, glavnog tajnika UN-a, na Brijunima pitali zašto neće posjetiti Vukovar s obzirom da ide u Srebrenicu.


Glavni tajnik Ujedinjenih naroda danas je s hrvatskim državnim vrhom na Brijunima. Na novinarski upit zašto neće posjetiti Vukovar s obzirom na to da ide u Srebrenicu Ban Ki-moon je rekao da ne ide u Vukovar jer ima zgusnut raspored. Naglasio je da je Vukovar najveće poprište ratnih zločina u Hrvatskoj te da se nada da će svi odgovorni za zločine biti privedeni pravdi. Ki-moon je rekao da UN i dalje aktivno sudjeluje u obnovi Vukovara i doprinosi procesu pomirbe i prekogranične suradnje.

Vezani članci Ivan Matković - Lasta - 2 Ratni zapovjednik 30 godina nakon obrane grada heroja: ''Zaboraviti nećemo. Mi branitelji koji smo preživjeli danas govorimo u ime osoba kojih više nema" Ivan Lukić Zolja Branitelj uoči obljetnice bitke za Vukovar: ''U njega su ušli okupatori sa svime što su mogli, a najviše s mržnjom. Pitaju me ljudi bih li ponovno prošao sve...''

S obzirom na to da će posjetiti i Beograd, Ban Ki-moona su pitali kako komentira nedavnu izjavu novog glavnog tajnika Opće skupštine UN-a Vuka Jeremića da će Kosovo u UN samo preko njega mrtvog. Ban Ki-moon je rekao da je čuo za tu izjavu ali da nije detaljno upoznat s njom. Dodao je da će o tome razgovarati s Vukom Jeremićem kada dođe u Srbiju.

Podsjetimo, Jeremić je nedavno rekao što misli o tome da Kosovo podnese zahtjev za članstvom u UN-u, za vrijeme predsjedavanja Srbije Glavnom skupštinom UN-a. 'Nadam se da do toga neće doći, ali u svakom slučaju, dok god Srbija predsjedava Ujedinjenim narodima, a to je godinu dana, to bi se moglo dogoditi samo preko mene mrtvog', istaknuo je Jeremić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.