Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proračun

Pusić: Rashodi se mogu prekoračiti samo zbog poplava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proračunski rashodi mogu biti probijeni samo radi sanacije šteta od poplave, rekla je danas prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

"Rashodi se mogu prekoračiti samo u dijelu koji se odnosi na obnovu u popravke nakon poplava, a svi ostali moraju biti u okviru planiranih", rekla je Pusić novinarima nakon susreta sa zamjenikom ekvadorskog ministra vanjskih poslova u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, zamoljena za pojašnjenje kako će izgledati rebalans proračuna.

Pročitajte i ovo Konferencija za medije u američkom Kongresu nakon izglasavanja zakona o proračunu Probili rok Američki kongres ipak izglasao proračun: U zadnji tren izbjegnuta blokada države Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore

Ministarstvo financija, po njezinim riječima, obavit će konzultacije po ministarstvima, naročito s onima koja su veliki proračunski korisnici kao što su ministarstva zdravlja, obrazovanja i unutrašnjih poslova.

"Tu čak postoji ideja da Ministarstvo financija imenuje neku vrstu kontakt osoba koje bi kontinuirano radile s velikim korisnicima proračuna, tako da se on drži pod kontrolom", kaže Pusić.

Lalovac: Tko odustane od ovrhe nad najugroženijima ponudit ćemo im porezno priznat rashod!

Upitana hoće li se paziti da se ne dira razvojni dio proračuna, koji služi gospodarskom rastu i uključuje subvencije i razvojne projekte ili će se i tu "rezati", odgovorila je da glavni dio rasta treba doći od poboljšanja investicijske klime.

Na pitanje je li točno da su sigurna samo sredstva za mirovine, odgovorila je da su sigurne i plaće.

Okvir rebalansa proračuna će biti konačno utvrđen, te proći Vladinu i saborsku proceduru u drugoj polovini listopada, najavljeno je jučer nakon sastanka ministara u Vladi u vezi rebalansa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene