Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministrica komentirala rezultate

Pusić: Obamin reizbor za nas je vrlo važan i pozitivan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzbudljivi, zanimljivi i manje neodlučni no što se očekivalo. Tako je američke izbore opisala hrvatska inoministrica Vesna Pusić, koja smatra da je Obamin reizbor garancija nastavka dosadašnje politike SAD-a prema Hrvatskoj.

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je u srijedu u Zagrebu na konferenciji za novinare da su američki izbori bili uzbudljivi i zanimljivi i manje neodlučni od onoga što se najavljivalo te da je reizbor Baracka Obame jamstvo nastavka dosadašnje politike SAD-a prema Hrvatskoj, što je ocijenila vrlo važnim i pozitivnim.

"Uzbudljivi i zanimljivi izbori, ali manje neodlučni od onog što se najavljivalo. Najavljivalo se da se rezultati neće znati vrlo dugo, međutim rezultati su bili poznati negdje prije ponoći po srednjeameričkom vremenu", rekla je Pusić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon poraza Posljednji Romneyjev gaf: Pokrenuo 'predsjedničku' web stranicu Slika nije dostupna 'Okupani' u plavo Ovako je izgledalo nebo iznad New Yorka nakon Obamine pobjede

>> Zadovoljstvo diljem svijeta: 'Nadamo se još boljoj suradnji s SAD-om'

"Što se Hrvatske tiče, mislim da je nastavak politike SAD-a, a reizbor (Baracka Obame) je jamstvo nastavka politike SAD-a prema nama i prema regiji, za nas vrlo važan i pozitivan. Na neki način mi smo ostali partner SAD-a što se regije tiče i za nas je to važna uloga", ocijenila je ministrica.

Dodala je da je prošlotjedni posjet američke državne tajnice Hillary Clinton to i pokazao i naglasio da se od Hrvatske očekuje i uloga u regiji i angažman na napretku zemalja regije prema članstvu u NATO-u i Europskoj uniji putem reformi i institucionalnog jačanja tih država. "Dakle, za nas je neobično važno da se nastavi ta vrsta politike SAD-a prema Hrvatskoj", istaknula je još jednom Pusić.

Također je primijetila da je zanimljiva demografska struktura birača koji su utjecali na rezultat izbora: žene i manjine. "Mislim da je to vrlo zanimljiva poruka", kazala je Pusić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene