Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prva potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je u petak u Zagrebu da je isprika srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića za zločin u Srebrenici pozitivan pomak, ali da će za normalizaciju odnosa u regiji trebati još neko vrijeme.


'Mislim da je isprika pozitivan pomak na putu stvaranja uvjeta za normalne odnose u regiji i izgradnje budućih odnosa. Ali, očito je da smo počeli na tom putu i trebat će još neko vrijeme', rekla je Pusić novinarima zamoljena za komentar Nikolićeve izjave.

>> Tomislav Nikolić: 'Klečim i tražim oprost za Srbiju zbog Srebrenice'

Srbijanski predsjednik ponudio je u četvrtak na bosanskohercegovačkoj televiziji ispriku za sve zločine koje su Srbi tijekom rata počinili na u BiH rekavši da 'kleči i traži pomilovanje za Srbiju' zbog zločina koji su počinjeni u Srebrenici, gdje je u srpnju 1995. ubijeno više od 8000 Bošnjaka.

'Ja klečim zbog toga. Evo klečim. I tražim pomilovanje za Srbiju zbog zločina koji je počinjen u Srebrenici', izjavio je Nikolić istodobno tvrdeći kako Srbija u tome nije sudjelovala.

Unatoč ustrajanju novinarke da se očituje o tome je li u Srebrenici počinjen genocid, Nikolić to nije potvrdio nego odgovorio tvrdnjom kako 'sve ono što se događalo u ratovima u bivšoj Jugoslaviji ima karakteristike genocida', a da presude Haaškog suda ne smatra relevantnim jer 'genocid valja dokazati'.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Slika nije dostupna Pusić potvrdila: Nikolić dolazi na proslavu ulaska Hrvatske u EU Slika nije dostupna Ministrica Pusić tražit će potvrdu dolaska srbijanskog predsjednika Nikolića na svečanost u Hrvatsku