Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudjelovao na tribini

Pupovac: Srbima u Hrvatskoj bolje, ali još nije dovoljno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac izjavio je u utorak u Banja Luci kako se položaj srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj u proteklim godinama poboljšao, no ocijenio je kako to još nije dovoljno.

"Bolje je nego što je bilo jučer ali daleko od onoga kako mislimo da bi trebalo biti", izjavio je Pupovac na tribini o položaju Srba u Hrvatskoj što ju je organizirala udruga pod nazivom "Jadovno 1941." koja okuplja Srbe izbjegle iz Hrvatske sada nastanjene u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Aleksandar Vučić NAKON ''OTKAZANOG'' POSJETA Vučić hrvatskim vlastima: "Samo vi radite svoj posao!"

>> Jeste li znali da su neki od eurozastupnika i gospodari svemira?

Pupovac je kazao kako je i dalje nejasno koliko se zapravo izbjeglih Srba vratilo u Hrvatsku. Iznio je podatak kako ih se prema službenim statistikama vratilo 136 tisuća no istraživanja pokazuju kako je zapravo riječ od 60 do 70 tisuća stvarnih povratnika.

Kako su prenijeli lokalni mediji u BiH, Pupovac je istaknuo da je najveći problem srpskih povratnika naći posao te je dodao kako bi tu trebalo biti više potpore s državne razine. Ocijenio je kako bi pomaka moglo biti nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, jer bi to trebalo pomoći ravnomjernijem razvitku zemlje pa i regija u koje se vraćaju izbjegli Srbi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene