Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac komentirao je stanje povratnika u Hrvatskoj, povodom posjeta srpskog predsjednika Borisa Tadića Hrvatskoj.


Ubrzo po dolasku Tadića na Pantovčak, Pupovac je istaknuo kako je zadovoljan situacijom oko povratnika u Hrvatsku.

Vezani članci Slika nije dostupna SDSS-ovci bježali od novinara kako ne bi komentirali presudu generalima Slika nije dostupna 'Ima ljudi u SDP-u koji nisu naučili ono što su naučili neki iz HDZ-a'

'Mi smo zadovoljni zato što se dvije države počinju konačno dogovarati oko toga, zato što počinju surađivati i zato što traže načine kako da pomognu ljudima koji su godinama čekali, da se mogu vratiti, ili da njihova prava mogu biti priznata i poštovana', istaknuo je.

>> Tadić: Bilo bi idealno da imamo zajednički knjigu povijesti

>> VIDEO: Pogledajte doček srbijanskog predsjednika

Izrazio je zadovoljstvo da je to konačno na dnevnom redu i predmet razgovora na najvišoj razini. 'Mislim da je ključno pitanje da se ono što je dogovoreno prije nekoliko mjeseci, a to je da se stvore pretpostavke za održavanje donatorske konferencije, koja bi uz pomoć EU i drugih zemalja svijeta, prije svega SAD-a, omogućila Hrvatskoj, Srbiji i drugim zemljama u regiji omogućila financijsku pomoć, da riješi preostala izbjeglička pitanja', dodao je Pupovac.

On smatra kako je to pitanje u ovom trenutku najvažnije pitanje, kako za rješavanje stambenih pitanja, tako i za razvoj povratničke sredine. Na pitanje je li srpska manjina u Hrvatskoj zadovoljna izdvojenim sredstvima, Pupovac je rekao kako je važnije pitanje održavanje zadanog proračuna i njegovo punjenje u narednoj godini.