Milorad Pupovac osvrnuo se na podizanje kaznene prijave protiv njega te poručio "neka svatko radi ono što misli da treba raditi"

Galerija


Srpsko narodno vijeće i Općina Kistanje održavaju komemoraciju i vjerski obred u spomen na srpske civile s područja Šibensko-kninske županije smrtno stradale za vrijeme i nakon akcije "Oluja".

Vezani članci Delegacija SNV-a položila vijence u Vukovar Pupovac se ispričao zbog zavrzlame oko Milasova dolaska: "On je žrtva nesporazuma, ja sam pogriješio" Grafit u Svetoj Klari Sramotna poruka mržnje prema Srbima tik uz dječje igralište, istražni zatvor za šestero uhićenih zbog transparenta u Kustošiji

U Varivodama i Gošiću nakon Oluje je ubijeno 16 srpskih civila za što još nitko nije odgovarao.

Na komemoraciju u Varivodama stigao je i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, a među prisutnima su bili i Boris Milošević te gradonačelnik Knina Marko Jelić.

"Neka sude svakome kome misle da treba suditi"

Pupovca su novinari upitali kako komentira zahtjeve i poteze HVIDR-e  te podnošenje kaznene prijave DORH-u protiv njega.

"Neka radi svatko što misli da treba raditi. Neka sude svakome kome misle da treba suditi, a meni na prvom mjestu. Ja sam taj kojem treba prvome i zadnjemu suditi i toga sam svjestan. Neka sude kako god žele", kazao je Pupovac.

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Sanje Jurišić je li zadovoljan suradnjom s premijerom, Pupovac je odgovorio kako danas nije riječ o političkom događaju.

"Ovo je mjesto sjećanja i komemoriranja. One koji traže da se pokrene postupak protiv mene, što podržavam, pozivam ih da pozovu državu da sudi onima koji su počinili zločine na ovom i mnogim drugim mjestima. Ratne zločine, zločine u privatizaciji, zločine profiterstva i zločine pljačke koja se u ovoj zemlji događa i danas", rekao je Pupovac.

Milošević: "Ubojice nisu pronađene"

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević podsjetio je kako ubojice srpskih civila još nisu pronađene

"Stavili su bijele krpe na kuće, kako bi se zaštitili. Država ih nije zaštitila. Ubojice nisu pronađene, ni procesuirane. Više ne tražimo pravdu, već pravnu državu. I da mržnja napokon prestane", rekao je Boris Milošević.