Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ spreman za lokalne izbore

Jandroković: Puna potpora HDZ-a Plenkoviću vezano uz izbor povjerenika za Agrokor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je u ponedjeljak da je predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković dobio jednoglasnu potporu vlade Predsjedništva i Nacionalnog vijeća vezano uz izbor izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljak, a na sjednicama tih stranačkih tijela razgovaralo se i o predstojećim lokalnim izborima

"Plenković nas je izvijestio o današnjoj odluci o odabiru povjerenika za Agrokor. On i vlada su dobili jednoglasnu potporu za tu politiku, smatramo da je to jedini ispravan i mogući potez koji će osigurati stabilnost Agrokora i radnih mjesta te osigurati poziciju dobavljača", rekao je Jandroković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Istaknuo je da je HDZ vrlo dobro pripremljen za svibanjske lokalne izbore, a u tijeku su završne pripreme vezane uz predizbornu kampanju.

"Definirali smo naše kandidate za župane, gradonačelnike i načelnike, a uskoro ćemo definirati njihove zamjenike i liste", kazao je.

HDZ će biti pobjednik izbora i osvojiti najveći broj županija, gradova i općina

Jandroković je ustvrdio i kako u HDZ-u s velikim optimizmom gledaju na predstojeće izbore, očekuju da će HDZ biti pobjednik te osvojiti najveći broj gradova, općina i županija. Posebno su, kaže, koncentrirani na velike i srednje velike gradove.

Na novinarski upit demantirao je da je Agrokor bio tema sastanka s kineskom delegacijom u središnjici stranke prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća. "To je bio redoviti posjet vladajuće kineske stranke koja održava kontakte s svim hrvatskim strankama", kazao je.

Taj je sastanak, dodao je, bio dogovoren puno ranije i nema nikakve veze s Agrokorom, već su razgovarali o bilateralnim pitanjima, o unapređenju multilateralne suradnje te suradnje u gospodarstvu i turizmu, za što je kineska strana, ustvrdio je, pokazala poseban interes.

"Svake godine 120 milijuna Kineza odlazi u druge zemlje, a u Hrvatsku ih dolazi nešto više od 120 tisuća. Tu postoji ogroman prostor i vjerujemo da ćemo tu imati velike iskorake", poručio je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene