S novcem se olako postupa i u pulskoj gradskoj upravi. Barem što se tiče iznajmljivanja velebne Arene. Javnost je uzburkao novi pravilnik za održavanje programa u pulskom amfiteatru. Sve se glasnije bruji kako organizatorima koncerata Grad Pula Arenu iznajmljuje besplatno, ali od njega zauzvrat traži 200 besplatnih ulaznica koje potom dijeli među sobom. Iz Grada tu vijest demantiraju. Pogrešno se, tvrde, tumači Pravilnik.

Galerija Koncert u Pulskoj Areni (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Koncert u Pulskoj Areni (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Pulska arena (Foto: Dnevnik.hr) - 2 +0 Pulska arena (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Ne pamti se ljeto bez koncerta ili filmskog festivala u Areni. Pod zvijezdama su pjevali neki od najvećih svjetskih zvijezda. Organizatori tih koncerata Arenu su dobili potpuno besplatno. Baš kao i pozornicu, sjedala, plakatiranje i čišćenje nakon programa.

U slučaju da organizator iz bilo kojeg razloga želi da Arena bude zatvorena tijekom radnog vremena, svaki sat nadoknadit će s pet tisuća kuna plus PDV.

Također, za iznajmljen ormarić za električnu energiju organizator je dužan Arheološkom muzeju uplatiti paušalni iznos od sedam tisuća kuna uvećan za PDV, kao i deset tisuća kuna nakon suglasnosti za organizaciju. Status pokrovitelja uz muzej imaju Grad Pula i TZ.

Pulska arena (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Koncert u Pulskoj Areni (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Pokrovitelji imaju pravo na 200 akreditacija numeriranih brojevima od 001 do 200 ili 200 ulaznica koje je organizator dužan dostaviti sedam dana prije održavanja programa nadležnom upravnom odjelu Grada Pule.

Do zbunjenosti dolazi upravo prilikom tumačenja članka 14. o 200 karata trima institucijama.

Pročelnica upravnog odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber objasnila je o čemu je riječ. "Namjerno se navodi javnost da donosi zaključak kako Grad kao javno dobro nekakve javne usluge organizatorima pruža besplatno da bi zauzvrat dobio ulaznice. Koje se onda dijele unutar gradske uprave. To je stvarno neprofesionalno i nema nikakve veze sa istinom", rekla je Kamber.

Pulska arena (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Pulska arena (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Postoje, tvrdi pročelnica, dvije vrste ulaznica. "Postoje ulaznice za protokolarne potrebe, a u tom smislu organizator sam određuje za koga želi da bude pozvan na koncert, i postoje akreditacije, koje su namijenjene logistici", istaknula je Kamber.

Od 15. lipnja do 31. kolovoza Grad Pula ima deset termina na raspolaganju. Izvan tog razdoblja Arena se može unajmiti po komercijalnom cjeniku. Poželite li iznajmiti velebni pulski amfiteatar, snimiti ovdje spot, reklamu ili film, za to ćete na dan izdvojiti 100 tisuća kuna plus PDV.

Tko pjeva, a tko plaća znaju oni koji kupuju karte. Tko zna, možda se već ovog ljeta nađe koja besplatna i za - građane. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju