Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Puls: Za 78 posto građana posjet Busha pozitivan događaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija Puls objavila je u srijedu rezultate svog istraživanja koji pokazuju da više od tri četvrtine građana (78 posto) smatra kako je prošlotjedni posjet američkog predsjednika Georgea W. Busha bio pozitivan dogođaj.

Za 28 posto građana to je bio izrazito pozitivan događaj, a za 49 posto uglavnom pozitivan. S druge strane, 9 posto ispitanika smatra da se radi o negativnom događaju. Od tog broja, 4 posto ispitanika Bushov posjet smatra izrazito negativnim događajem, a 5 posto uglavnom negativnim.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

Što se NATO-a tiče, za 70 posto građana pozivnica za članstvo u Savez je pozitivan događaj, dok je za njih 14 posto to negativan događaj. Prema Pulsu, dobivanje pozivnice za članstvo u NATO najbolje su prihvatili građani Zagreba i okolice. Od spomenutih 70 posto, njih 62 posto smatra da Hrvatska treba prihvatiti pozivnicu za članstvo.

Prihvaćanju pozivnice za članstvo u NATO protivi se oko 20 posto građana, dok njih 18 posto nema mišljenje o tome. Podršku za ulazak u NATO češće izražavaju muškarci, osobe s višim ili visokim obrazovanjem, osobe iz urbanih krajeva te ispitanici iz Zagreba i okolice.

U istraživanju, provedenom između 4. i 6. travnja, sudjelovalo je 1000 ispitanika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene