Ivica Puljak
Ivica Puljak Foto: Pixsell

Nedavno ponovno izabrani gradonačelnik Splita Ivica Puljak i njegovi zamjenici u petak su preuzeli ovlasti od povjerenice Mirne Veže, a u zgradi Gradske uprave su ih uz pljesak dočekali brojni zaposlenici.


Ivica Puljak je izrazio zadovoljstvo što su preuzeli dužnost i što će uz veliku podršku građana, koju su dobili na izborima, nastaviti istim smjerom kao i kada su grad vodili tijekom deset mjeseci, koliko su bili na vlasti.

Vezani članci Ivica Puljak Gradonačelnik Splita o pokupljenju vrtića: "Nije mi neugodno, to radimo zbog podizanja standarda djece" Gradonačelnik Splita Ivica Puljak U Splitu poskupljuju vrtići, ali i produženi boravak u školama: "To je nužno zlo"

Nastavit će s realizacijom projekata, a očekuje se mnogo drugih projekata i ispunjavanje obećanja koja su dali građanima u kampanji.Na pitanje hoće li biti štednje u gradskim tvrtkama, s obzirom na probleme s energentima, Puljak je odgovorio potvrdno jer namjeravaju uputiti sve direktore gradskih tvrtki na štednju i racionalizaciju, uz održavanje kvalitete javnih usluga.

Kazao je da su razgovarali s kolegama iz Mosta i SDP-a o mogućoj većini u Gradskom vijeću, sljedeći tjedan će nastaviti razgovore i nada se da će se brzo dogovoriti nakon čega bi počeli s konstituiranjem Gradskog vijeća. 

Nadaju se sjednici Vlade u Splitu

Novinare je zanimalo i očekuje li skori posjet premijera Andreja Plenkovića, na što je kazao da će ga pozvati u posjet, nada se da će jednog dana biti održana i sjednica Vlade u Splitu, kao i da su upućeni jedni na druge.

Siguran je da nitko neće kočiti razvoj Splita i da će uspješno surađivati na projektima gdje imaju zajedničke dodirne točke. Puljak je najavio da će uskoro raspisati natječaj za Istočnu obalu, kroz koji će urbanisti i arhitekti predložiti rješenja za promet u trajektnoj luci.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak Puljak odbrusio Plenkoviću: "Očekivao sam da će dostojanstvenije prihvatiti poraz"

Klima uređaj Zbog paprenih računa za struju uveli stroge mjere štednje: Nova pravila za zaposlenike suda u Splitu

"Upravo smo dovršili primopredaju vlasti, imamo izvršnu vlast izabranu od naroda i to Split kao drugi grad u državi treba imati. Povjerenstvo je izuzetak, bilo je izazovno, osobno meni časna dužnost i iskustvo na kojem sam zahvalna, a u suradnji s kolegama pročelnicima, unatoč ograničenim ovlastima, uspjeli smo mnogo toga dobroga učiniti za naš grad", izjavila je bivša povjerenica Mirna Veža.

Dodala je kako su uspjeli proračunsku stavku dovesti u plus i u tijeku turističke sezone organizirati veliku manifestaciju kao što je Ultra, koja je završila bez negativnih posljedica.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju