Obavijesti Video Pretražite Navigacija
najavljuju suradnju s Mostom i SDP-om

Puljak i zamjenici preuzeli vlast u Splitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavno ponovno izabrani gradonačelnik Splita Ivica Puljak i njegovi zamjenici u petak su preuzeli ovlasti od povjerenice Mirne Veže, a u zgradi Gradske uprave su ih uz pljesak dočekali brojni zaposlenici.

Ivica Puljak je izrazio zadovoljstvo što su preuzeli dužnost i što će uz veliku podršku građana, koju su dobili na izborima, nastaviti istim smjerom kao i kada su grad vodili tijekom deset mjeseci, koliko su bili na vlasti.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak Nedjelje razdora Puljak oštro odgovorio Plenkoviću: "Znate li vi koja je sedma Božja zapovijed?" Ivica Puljak Nisam "ubio oko" VIDEO Nakon što se proširio video gradonačelnika Splita kako spava na sjednici, oglasio se Puljak i objavio pravi video

Nastavit će s realizacijom projekata, a očekuje se mnogo drugih projekata i ispunjavanje obećanja koja su dali građanima u kampanji.Na pitanje hoće li biti štednje u gradskim tvrtkama, s obzirom na probleme s energentima, Puljak je odgovorio potvrdno jer namjeravaju uputiti sve direktore gradskih tvrtki na štednju i racionalizaciju, uz održavanje kvalitete javnih usluga.

Kazao je da su razgovarali s kolegama iz Mosta i SDP-a o mogućoj većini u Gradskom vijeću, sljedeći tjedan će nastaviti razgovore i nada se da će se brzo dogovoriti nakon čega bi počeli s konstituiranjem Gradskog vijeća. 

Nadaju se sjednici Vlade u Splitu

Novinare je zanimalo i očekuje li skori posjet premijera Andreja Plenkovića, na što je kazao da će ga pozvati u posjet, nada se da će jednog dana biti održana i sjednica Vlade u Splitu, kao i da su upućeni jedni na druge.

Siguran je da nitko neće kočiti razvoj Splita i da će uspješno surađivati na projektima gdje imaju zajedničke dodirne točke. Puljak je najavio da će uskoro raspisati natječaj za Istočnu obalu, kroz koji će urbanisti i arhitekti predložiti rješenja za promet u trajektnoj luci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podbadanja nakon izbora Puljak odbrusio Plenkoviću: "Očekivao sam da će dostojanstvenije prihvatiti poraz"

Pročitajte i ovo Klima uređaj metoda za manju potrošnju Zbog paprenih računa za struju uveli stroge mjere štednje: Nova pravila za zaposlenike suda u Splitu

"Upravo smo dovršili primopredaju vlasti, imamo izvršnu vlast izabranu od naroda i to Split kao drugi grad u državi treba imati. Povjerenstvo je izuzetak, bilo je izazovno, osobno meni časna dužnost i iskustvo na kojem sam zahvalna, a u suradnji s kolegama pročelnicima, unatoč ograničenim ovlastima, uspjeli smo mnogo toga dobroga učiniti za naš grad", izjavila je bivša povjerenica Mirna Veža.

Dodala je kako su uspjeli proračunsku stavku dovesti u plus i u tijeku turističke sezone organizirati veliku manifestaciju kao što je Ultra, koja je završila bez negativnih posljedica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene