Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomogla gradonačelnikova akcija?!

Pulapromet i vatrogasci prekinuli štrajk solidarnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici gradskoga javnog prijevoznika Pulaprometa prekinuli su štrajk solidarnosti i gradski autobusi voze po uobičajenom rasporedu, a radnici komunalnog poduzeća 'erculanea' i dalje štrajkaju, izvijestio je pulski gradonačelnik Boris Miletić na današnjoj konferenciji za novinare tijekom koje je stigla vijest o prekidu štrajka Pulaprometa.

U međuvremenu štrajk solidarnosti prekinuli su i članovi Sindikata Istre i Kvarnera u pulskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi, izvijestio je zapovjednik Klaudio Karlović.

Pročitajte i ovo Ilustracija nedostatak liječnika ''Pa kako je to moguće?!'': Rekli mu da nema dežurnog liječnika na hitnoj, imamo odgovor bolnice Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice

Gradonačelnik Miletić je istaknuo kako štrajk radnika komunalnog poduzeća 'Herculanea' nikome ne donosi ništa dobro, gubitci se gomilaju, a ako se pokaže da nije legalan, kako je rekao, dovode se u pitanje radna mjesta svih radnika. 'Grad je sve svoje obveze ispunio i spreman je još samo 24 sata ponuditi bon od 500 kuna umjesto tražene božićnice', istaknuo je gradonačelnik Miletić.

U međuvremenu radnici komunalnog poduzeća 'Herculanea' i dalje štrajkaju iako su danas kamionima krenuli po otpad u prigradskim općinama Barbanu, Marčanu, Ližnjanu i Fažani, čiji se komunalci, po riječima predsjednika Sindikata Istre i Kvarnera Brune Bulića, 'proteklih večeri nisu uključili u igrokaz pulskoga gradonačelnika' i čistili pulske ulice i prikupljali komunalni otpad umjesto komunalnog poduzeća 'Herkulanea'.

>> Pulski gradonačelnik čistio grad od smeća

Inače, radnici pulskoga komunalnog poduzeća 'Herculanea' u ponedjeljak su počeli štrajk pošto je propao pokušaj dogovora Sindikata i pulskoga gradonačelnika Borisa Miletića. Sindikati su odbili njegovu ponudu da umjesto planirane božićnice od 2000 kuna radnicima da bon od 500 kuna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene