Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se očitovanje

Pučka pravobraniteljica reagirala na slučaj Line Budak, oglasilo se i Ministarstvo zdravstva

Aktualno Galerija Pravobraniteljica o slučaju Line Budak - 4 Pravobraniteljica o slučaju Line Budak - 4 Foto: DNEVNIK.hr Pravobraniteljica o slučaju Line Budak - 3 Pravobraniteljica o slučaju Line Budak - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pravobraniteljica o slučaju Line Budak - 2 Pravobraniteljica o slučaju Line Budak - 2 Foto: DNEVNIK.hr Tena Šimonović Einwalter, Pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter, Pučka pravobraniteljica Foto: DNEVNIK.hr +0 Pravobraniteljica o slučaju Line Budak - 1 Galerija 1/5 >>
Slučaj Line Budak, pacijentice KBC-a Sestre Milosrdnice koja ih je je javno prozvala da su joj sedam mjeseci uskratili nalaz da ima rak, ponovno je u fokusu javnosti.

Pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter Ministarstvu poslala je izvješće koje pobija nalaz inspekcije Ministarstva zdravstva u kojemu se tvrdilo da nije bilo pogrešaka u slučaju Line Budak, pacijentice KBC-a Sestre Milosrdnice koja ih je je javno prozvala da su joj sedam mjeseci uskratili nalaz da ima rak.

Pročitajte i ovo Grafiter Zabrinutost i strah U susjednoj zemlji osvanuli prijeteći grafiti Hrvatima povratnicima: "Slučaj je prijavljen policiji"

Pravobraniteljica u ovom slučaju vidi nepoštovanje i zakona i smjernica. Iz Ministarstva su za Dnevnik Nove TV rekli da će se na izvješće očitovati u zakonskom roku koji istječe u petak.

"Ona nije dobila dobre upute na samom početku, upute koje bi trebali dobiti svi koji se nalaze u takvoj situaciji. Protokoli same bolnice nisu bili dobri, ona nije bila dobro informirana o tome što su joj mogućnosti i opcije kako bi mogla izabrati", istaknula je pravobraniteljica.

"Ali tu je i još jedna stvar: nakon što je čekala sve te nalaze i nakon što je saznala da već osam mjeseci ima rak, kada je trebala ići na operaciju, rečeno joj je da operacija može biti za 40 dana, a po smjernicama ona mora biti u roku od 15 dana", dodala je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene