Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Policijskoj akademiji u Zagrebu danas je održana prezentacija dvaju novih višenamjenskih policijsko-vatrogasnih vozila - vodenih topova modela CVT-6000, nabavljenih za potrebe Interventne jedinice PU zagrebačke, objavljeno je na internetskim stranicama MUP-a.


Ti se vodeni topovi mogu upotrebljavati za gašenje požara, uspostavu javnog reda i mira uporabom mlazova vode kod potiskivanja skupine, te opskrbu pitkom vodom i uklanjanje prepreka na cesti, a njihovu je nabavku sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 11 milijuna kuna.

Vezani članci Slika nije dostupna Jeste li vidjeli Nikolu? Slika nije dostupna VIDEO: Vodenim topovima i suzavcem na prosvjednike

Naime, MUP je dosad raspolagalo dvama vozilima s vodenim topovima proizvedenim osamdesetih godina prošlog stoljeća koja zbog starosti, skupih servisa i poteškoća u uporabi već duže vrijeme nisu udovoljavala operativnim potrebama policije. 'Stoga se Ministarstvo unutarnjih poslova, polazeći od činjenice da interventna policija, između ostalog, aktivno i uspješno surađuje s vatrogasnim postrojbama u cijeloj Hrvatskoj radi prevencije i gašenja požara, posebice tijekom turističke sezone, obratilo za financijsku pomoć Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost', navodi se u članku.

Konstrukcijski, radi se o auto cisterni sa spremnikom vode kapaciteta 5700 litara u kojem je integriran i spremnik za pjenilo koje povećava učinkovitost gašenja požara te spremnici za suzavac i pigment boje.

Uz predstavnike Interventne jedinice policije, prezentaciji novonabavljenih vozila prisustvovali su zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez, načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec i načelnik Uprave policije Zoran Ničeno, navodi se na interntskim stranicama MUP-a.