Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proces modernizacije

PU zagrebačka dobila dva nova vodena topa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Policijskoj akademiji u Zagrebu danas je održana prezentacija dvaju novih višenamjenskih policijsko-vatrogasnih vozila - vodenih topova modela CVT-6000, nabavljenih za potrebe Interventne jedinice PU zagrebačke, objavljeno je na internetskim stranicama MUP-a.

Ti se vodeni topovi mogu upotrebljavati za gašenje požara, uspostavu javnog reda i mira uporabom mlazova vode kod potiskivanja skupine, te opskrbu pitkom vodom i uklanjanje prepreka na cesti, a njihovu je nabavku sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 11 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prevezeni na obdukciju U Savi i Dravi pronađena muška trupla Slika nije dostupna Policija moli građane za pomoć Jeste li vidjeli Nikolu?

Naime, MUP je dosad raspolagalo dvama vozilima s vodenim topovima proizvedenim osamdesetih godina prošlog stoljeća koja zbog starosti, skupih servisa i poteškoća u uporabi već duže vrijeme nisu udovoljavala operativnim potrebama policije. 'Stoga se Ministarstvo unutarnjih poslova, polazeći od činjenice da interventna policija, između ostalog, aktivno i uspješno surađuje s vatrogasnim postrojbama u cijeloj Hrvatskoj radi prevencije i gašenja požara, posebice tijekom turističke sezone, obratilo za financijsku pomoć Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost', navodi se u članku.

Konstrukcijski, radi se o auto cisterni sa spremnikom vode kapaciteta 5700 litara u kojem je integriran i spremnik za pjenilo koje povećava učinkovitost gašenja požara te spremnici za suzavac i pigment boje.

Uz predstavnike Interventne jedinice policije, prezentaciji novonabavljenih vozila prisustvovali su zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez, načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec i načelnik Uprave policije Zoran Ničeno, navodi se na interntskim stranicama MUP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene