Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodaja odmarališta Mesićevom rođaku

Nakon Polančecovih optužbi policija ispitala Mršića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić jutros je ispitan u sjedištu Gradske uprave, zbog prodaje odmarališta u Pirovcu, koje je kupio rođak predsjednika Mesića, Žarko Pavlina.

Policija je zajedno s Mršićem ispitala i bivše članove Gradskog poglavarstva, iz saziva 2005. godine, zbog odluke o prodaji tog odmarališta, koje je 2001. godine Grad Koprivnica kupio od Podravke. Sad već bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec, za malverzacije prilikom preprodaje tog odmarališta, optužio je koprivničke vlasti i Mesića, koji je sam rekao kako je Pavlina nećak njegove maćehe te da to i nije neki rod.

Pročitajte i ovo PR Oglas Grupa Podravka u 2023. povećala prihode i neto dobit uz nastavak rasta plaća i snažne investicije Paviljon Burin turističkog naselja nekadašnjeg vojnog odmarališta Baško Polje u Baškom polju Godinama čekaju da im se osigura krov nad glavom, a rješenje problema se ne nazire: "Veliki kriminal koji se dogodio od vrha države, preko ministarstva i lokalne politike pa sve do privatnog kapitala"

Ispitan i Ledinski

Uvijet preprodaje odmarališta, koji je ugovorom Podravka za milijun i pol kuna prodala gradu, bio je da se ono ne smije preprodati sve do 2006. godine, no kako se pisalo po medijima proteklih dana, za prijevremenu prodaju bio je zaslužan menadžer Željko Đurđina, koji je s Gradom potpisao aneks ugovora 2004. godine, mimo znanja drugih članova gradske Uprave. Policija je danas ispitala i predsjednika koprivničko-križevačke organizacije SDP-a, Darka Ledinskog, koji je u vrijeme preprodaje bio nestranački član koprivničkog Poglavarstva.

Zbog prijetnji iz HDZ-a i Podravke prijavama, Mršić je odlučio sačekati s prodajom odmarališta do 2007. godine, kada je ono prodano za 25,2 milijuna kuna tvrtki GB, spomenutog Pavline.

>> Polančec pojačava napad na Mesića: Idem do kraja!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene