Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prve zrake sunca nakon dva tjedna

Svima dosta zime: Uskoro proljetne temperature

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas su nas na kontinentu nakratko obasjale i prve zrake sunca u posljednja dva tjedna. Iako kalendarski još traje zima i snijeg nas svako malo iznenadi, svi već s nestrpljenjem čekaju toplije dane i proljeće. Na pravo proljeće još ćemo pričekati, ali što se temperatura tiče, one će već idući tjedan dosegnuti one proljetne.

Sunce, iako zubato i hladno izmamilo je osmijehe i mladima i malo starijima. Prvi sunčani dan nakon dugo vremena najradije su proveli na zraku. Uživalo se na snijegu, ali grudanje, sanjkanje i pravljenje snješka dosadilo je čak i najmlađima. Novih 15 cm snijega protekle noći palo je i na Biokovu. To je uzrokovalo snježne lavine na predjelu Troglav i još nekoliko biokovskih vrhova. No, kako tvrde meteorolozi, od sredine tjedna stižu nam topliji dani.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Snijeg Crveno upozorenje FOTO Upaljeni alarmi: Pada gust snijeg, očekuju se snažni udari vjetra, kaos i na Jadranu

>> Znatno zatopljenje od sredine idućeg tjedna

'Do utorka, srijede prevladavat će oblačno, moguće je i kakva pahulja snijega, a onda u drugoj polovici tjedna sve toplije. Snijeg će zamijeniti kiša, a temperature će ipak biti sličnije onim proljetnima, negdje između pet i deset stupnjeva', rekla je meteorologinja Ana Bago. Najviše muka snijeg zadaje vozačima u prometu. Stalno su na krajnjem oprezu, a to ih dodatno uznemirava. Čak i Ličanima koji su navikli na snijeg i teško podnose vrućine nedostaje sunca. U idiličnim zimskim kadrovima punim snijega uživaju tek oni koji u planinama provode odmore. A, svi ostali proljeće čekaju kao ozebao sunce.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene