Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UBIUDR poziva ravnatelje

'Prvi sat u školskoj godini neka bude o stvaranju hrvatske države'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) poziva, prije svih ravnatelje škola, da prvi sat u novoj školskoj godini počne satom povijesti o stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, odnosno da se učenike podsjeti na ono što se tijekom hrvatskog Domovinskoga rata od 1990. godine događalo na njihovim područjima.

UBIUDR je danas priopćio da smatra da ova tema nema zasluženo mjesto u nastavnim programima i dodaje da su 'zgroženi činjenicom da mladi malo ili gotovo ništa ne znaju o onima koji su poginuli, nestali i umrli boreći se za slobodu Hrvatske, odnosno da i dalje mnogo više znaju i uče o svim bitkama i zapovjednicima od Turaka do partizana'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Visoka cijena Nastavnici na nogama! Ako prođe novi zakon, plaćat će kazne zbog ocjena: "Daj pet postat će svakodnevnica" Ilustracija Zakonske izmjene Medvjeđa usluga: Roditelji će školama moći još lakše lagati za svoju djecu?

>> Don Turić: Hrvatsku su stvorili poglavnik i ustaše

Od početka Domovinskog rata prošlo je 19 godina, pa se pitamo koliko još godina treba i mora proći da bi se i u školama na primjeren način govorilo i pisalo o događajima i ljudima koji su stvorili hrvatsku državu, dodaje se.

Tražimo i zahtijevamo i od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa da nas podrži u ovoj inicijativi, te da 18. studenoga, kad ćemo obilježavati još jednu obljetnicu okupacije Grada Vukovara, preporuči svim školama da u svoj program uvrste i posjet ovome junačkom gradu, sve s željom i ciljem da se ne zaborave oni koji su bili prvi kad je trebalo, priopćeno je danas iz UBIUDR-a kojeg je potpisao Mladen Pavković, predsjednik Udruge. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene