Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBJAVA NA TWITTERU

Božinović o međunarodnom incidentu na granici: "Bilo je pomagača s BiH strane granice koji su trebali ilegalno dovesti migrante"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi čovjek MUP-a Davor Božinović osvrnuo se na Twitteru na incident koji se dogodio u subotu prilikom dolaska izaslanstva talijanskih zastupnika u Europskom parlamentu i skupine talijanskih novinara na granicu između Hrvatske i BiH.

"Skupljamo i imamo sve više informacija o performansu koji se trebao dogoditi na našoj granici. Bilo je pomagača s BiH strane granice koji su trebali ilegalno dovesti migrante u trenutku kada su se trebali pojaviti talijanski europarlamentarci", napisao je Božinović na Twitteru. 

Pročitajte i ovo Ivica Puljak i Bojan Ivošević Brz odgovor Puljak i Ivošević reagirali na Božinovićev poziv na davanje ostavke: "Ključno je priznanje policije" Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..."

Talijanski mediji tvrdili su u subotu kako je europarlamentarce koji su došli u Hrvatsku kako bi provjerili stanje na granici između BiH i Hrvatske dočekala policijska blokada.

Božinović je na konferenciji za medije taj dan rekao kako je dolazak delegacije bio u privatnom aranžmanu, da nije bila u pitanju najavljena službena delegacija i da su htjeli nezakonito prijeći granicu.

"Oni su željeli kršiti zakone Republike Hrvatske i ilegalno prijeći granicu na mjestu gdje nije granični prijelaz. To nije bila službena delegacija već politički potez skupine talijanskih socijalista", rekao je premijer Plenković, komentirajući incident. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene