Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Vjeroučiteljica je djeci navodno rekla da Isusu treba dovesti one koji ne vjeruju u Boga te one koji ne idu na vjeronauk


Majka prvašice koja pohađa Osnovnu školu Petra Kanavelića u Korčuli kontaktirala je medije zbog zadatka na satu vjeronauka na kojemu su djeca, u sklopu teme koju su obrađivali, trebala nacrtati osobe za koje smatraju da bi ih trebalo dovesti Isusu.

Vezani članci More, ilustracija Panika na poznatoj hrvatskoj plaži: Sanitarna inspekcija potvrdila zagađenost fekalijama Zoran Milanović Milanović o Vladinim mjerama: "Sve je to OK, ali ako ćete staviti klimu na 25, onda ju radije prodajte Romima"

Vjeroučiteljica, koja predaje katolički vjeronauk u toj školi, djeci je navodno rekla da Isusu treba dovesti one koji ne vjeruju u Boga te one koji ne idu na vjeronauk.

Potom im je, kaže majka djevojčice koja je bila na tom satu vjeronauka, vjeroučiteljica rekla da nacrtaju nekog od svojih kolega koji ne idu na vjeronauk te da na crtežu napišu ime onoga koga su nacrtali.

Slijedim žalbi roditelja na ovakav način rada reagirao je Katehetski ured Dubrovačke biskupije.

"U sklopu vjeronaučnog programa učenici su radili zadatak naziva ‘Nacrtaj koga bi želio/željela dovesti Isusu’ iz radne bilježnice odobrene u skladu s Programom katoličkog vjeronauka u osnovnoj školi. Učenicima je Isus pojam dobrote i ljubavi, koju žele podijeliti s drugima, te su učenici upravo tim povodom nacrtali blisku osobu s kojom žele podijeliti ljubav i dobrotu. U objašnjenju zadatka vjeroučiteljica je spomenula da to može biti bliska osoba iz kruga obitelji i prijatelja, netko tko već poznaje Isusa ili netko tko dosad nije upoznao Isusa.

Vjeroučiteljica nije imala namjeru nikoga povrijediti, niti joj je bila želja bilo što nametati svojim učenicima. Ako je navedeno nekoga povrijedilo, vjeroučiteljici, kao i Katehetskom uredu najiskrenije je žao.", stoji priopćenju koje potpisuje tajnik Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije, Šime Zupčić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju