Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Regirali roditelji

Prvašići s Korčule na vjeronauku crtali kolege koji ga - ne pohađaju, oglasila se i Biskupija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjeroučiteljica je djeci navodno rekla da Isusu treba dovesti one koji ne vjeruju u Boga te one koji ne idu na vjeronauk

Majka prvašice koja pohađa Osnovnu školu Petra Kanavelića u Korčuli kontaktirala je medije zbog zadatka na satu vjeronauka na kojemu su djeca, u sklopu teme koju su obrađivali, trebala nacrtati osobe za koje smatraju da bi ih trebalo dovesti Isusu.

Pročitajte i ovo Damir Stojić, svećenik - 2 Često nazivan kontroverznim Koji su razlozi smjene don Damira Stojića? "Sve još ostaje vojna tajna" Korčula je sve traženije mjesto za odmor sve je više posjetitelja Korčula postaje sve veća turistička atrakcija, a Vela Luka diše u znaku Olivera: "Njegova pjesma ostaje, a mi moramo biti zahvalni na tome"

Vjeroučiteljica, koja predaje katolički vjeronauk u toj školi, djeci je navodno rekla da Isusu treba dovesti one koji ne vjeruju u Boga te one koji ne idu na vjeronauk.

Potom im je, kaže majka djevojčice koja je bila na tom satu vjeronauka, vjeroučiteljica rekla da nacrtaju nekog od svojih kolega koji ne idu na vjeronauk te da na crtežu napišu ime onoga koga su nacrtali.

Slijedim žalbi roditelja na ovakav način rada reagirao je Katehetski ured Dubrovačke biskupije.

"U sklopu vjeronaučnog programa učenici su radili zadatak naziva ‘Nacrtaj koga bi želio/željela dovesti Isusu’ iz radne bilježnice odobrene u skladu s Programom katoličkog vjeronauka u osnovnoj školi. Učenicima je Isus pojam dobrote i ljubavi, koju žele podijeliti s drugima, te su učenici upravo tim povodom nacrtali blisku osobu s kojom žele podijeliti ljubav i dobrotu. U objašnjenju zadatka vjeroučiteljica je spomenula da to može biti bliska osoba iz kruga obitelji i prijatelja, netko tko već poznaje Isusa ili netko tko dosad nije upoznao Isusa.

Vjeroučiteljica nije imala namjeru nikoga povrijediti, niti joj je bila želja bilo što nametati svojim učenicima. Ako je navedeno nekoga povrijedilo, vjeroučiteljici, kao i Katehetskom uredu najiskrenije je žao.", stoji priopćenju koje potpisuje tajnik Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije, Šime Zupčić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene