Ilustracija (Foto: Igor Soban/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Igor Soban/PIXSELL) Foto: Igor Soban/PIXSELL

U Klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" od posljedica bolesti Zapadnog Nila umro je 84-godišnji muškarac, što je druga žrtva te bolesti u Hrvatskoj od pojave prvih oboljelih početkom srpnja, doznaje se u utorak u Klinici.


Marko Kutleša iz Zavoda za intenzivnu medicinu i infektologiju rekao je Hini kako se u toj bolnici na liječenju trenutno nalazi još četvero oboljelih, na respiratoru su i životni su ugroženi.

Vezani članci Ilustracija (Foto: iStock / Getty Images Plus) Raste broj oboljelih od groznice Zapadnog Nila, zabilježeno 45 zaraženih Valentina Baus iz bolnice o bolesti Zapadnog Nila (Foto: Dnevnik.hr) Doktori uvjeravaju da će uskoro intezitet virusa Zapadnog Nila biti u padu

Prva osoba koje je umrla od bolesti Zapadnog Nila preminula je u KBC-u Osijek u kolovozu, a radilo se o starijem muškarcu iz Belog Manastira.

Bolest Zapadnog Nila prenose komarci, a najveći broj osoba zaražen je na području sjeverozapadnog i istočnog dijela Hrvatske, najviše u Osječko-baranjskoj županiji te na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Kod većine oboljelih radi se o kliničkom obliku bolesti koji zahvaća središnji živčani sustav. (Hina)