Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

PRVA GITARA COUNTRYA Petorica Hrvata pomela konkurenciju prestižnog američkog natjecanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Country glazba uglavnom je rezervirana za Amerikance, ali petorica Hrvata dokazuju da to nije baš uvijek tako. Na festivalu u kolijevci countryja, Teksasu, pomeli su konkurenciju i osvojili dva prva mjesta.

Dečki iz zagrebačkog benda Country Strike pomeli su konkurenciju na prestižnom festivalu u Texasu. U konkurenciji 30 bendova iz 15 zemalja odnijeli su prvu nagradu.

Pročitajte i ovo Na dječjem natjecanju opalio bacač granata Ima ozlijeđenih VIDEO Aktivirali bacač granata u dvorani prepunoj djece? "Još jedan teroristički napad poludjelih Rusa" Migranti u SAD-u - 4 Kriza se nastavlja Kroz Meksiko se prema SAD-u kreće karavana migranata: Na granice stiže i konvoj Trumpovih pristaša

'Jako smo sretni zbog toga. Evo, prvi put preko bare i evo, uspjeh. Mogu reći jednu opasku koju smo dobili od više ljudi, a to je da nisu bili sigurni, skužili su da nismo iz Texasa, al nisu bili sigurni jesmo možda iz neke druge države u SAD-u', rekao je Tomislav Vedrina, član Country Strike-a.

Dio Hrvatske koji oduševljava Amerikance, a Hrvati o njemu ne znaju puno

Texas je toliko poludio za njima, da im čak nude i slobodan ulazak u zemlju.

'Rekli su nam da će pisat pismo guverneru da mi postanemo počasni građani i da možemo doći i otiić kad hoćemo. To je jedna jako lijepa gesta, možda se i izrealizira, vidjet ćemo', dodaje Vedrina.

A koliko su uspješni u onome što rade, pokazuje i to što su zasvirali s Daleom Watsonom, jednim od najutjecajnijih country izvođača u svijetu.

'Svirka s njim je bila poseban doživljaj jer svirati s čovjekom koji to radi autohtono i koji uživa određen ugled u Texasu, stvarno nam je laskalo da smo uspjeli svirat s njim', rekao je Vedrina.

'KakO je Dale Watson nama jednom bio rekao, kaže, vi Europljani, bolje kužite country nego Amerikanci, tako nakon toga mi nije ni bilo više tolko čudno, mi to već jako dugo ganjamo i dugo smo već u tome', rekao je Mario Hendija.

PRIPREMITE KOD KUĆE Najbolji desert za vraćanje u top formu

A osim što svira, jedan od članova benda, Robert Bašić, bavi se i izradom gitara. S 24 godine, najmlađi je izrađivač gitara u Hrvatskoj.

'Mojih gitara ima u Italiji, ima ih nekoliko u Sloveniji, a imam sad neke dogovore za Austriju, Njemačku, da bi se tamo radilo, a sad smo upoznali dosta ljudi u Texasu, lokalnih, koji su jako zainteresirani za moje gitare, pa ko zna, možda odem i u Ameriku', rekao je Bašić.

Dečki sa svirkama nastavljaju po Hrvatskoj, a uskoro se spremaju i na svjetske festivale. Ne očekuju ništa manji uspjeh od onog uTexasu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene