Prva beba u 2018. rođena je u Zagrebu. Minutu nakon ponoći u KBC-u Sestre Milosrdnice na svijet je došao maleni David. Ponosne roditelje i dječaka noćas je obišao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Galerija


Pola sata nakon ponoći rođena je i druga beba i to u Rijeci. Gradonačelnik Vojko Obersnel obišao je roditelje i malenog Zvonimira. Tijekom noći, prva rođenja su se slavila i u Splitu, Puli, Bjelovaru, Dubrovniku i Slavonskom Brodu.

"Imala sam izvrsno osoblje tako da mi oni nisu pomogli ne znam kako bi bilo. Ali sve za bebača", rekla je Antonija Katalenić iz Zagreba. Krešimir Katalenić rekao je kako je to njihovo prvo dijete i da nova godina nije mogla bolje početi.

Krešimir Katalenić, David Katalenić, Antonija Katalenić (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Ivana Radičević iz Slavonskog Broda ispričala je da su ispucavali vatromet s djecom kad joj je pukao vodenjak nakon čega su došli u bolnicu. Rodila je Viktora u 4.13 sati.

Prva beba rođena u Slavonskom Brodu i majka Ivana Radičević (Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL)

Mateo se tako zove najpopularnija beba u Bjelovaru rođena nešto poslije 5 sati. ''Drugi su vani feštali, petarde bacali, vatromet i sve slično, a mi smo bili u trudovima i iščekivanju'', rekla je Mateova mama Brigita Sovar.

Brigita Sovar iz Velike Barne rodila je sina Matea (Foto: Damir Spehar/PIXSELL)

Iščekuju se demografski podaci i za prošlu godinu. 2016. rođeno je 37.537 djece. Sve se manje djece rađa u odnosu na broj umrlih.

''U odnosu na prošlu godinu imamo 68 poroda manje. Ti problemi su izraženiji što idemo više prema Istoku Hrvatske'', rekao je Tibor Toth iz Opće bolnice Bjelovar.

Čestitke roditeljima!