Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitke roditeljima!

Prva beba u 2018. rođena je u Zagrebu

Prva beba rođena u Zagrebu (Foto: dnevnik.hr)
Prva beba rođena u Zagrebu (Foto: dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Prva beba rođena u Zagrebu (Foto: dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Prva beba u 2018. rođena je u Zagrebu. Minutu nakon ponoći u KBC-u Sestre Milosrdnice na svijet je došao maleni David. Ponosne roditelje i dječaka noćas je obišao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Pola sata nakon ponoći rođena je i druga beba i to u Rijeci. Gradonačelnik Vojko Obersnel obišao je roditelje i malenog Zvonimira. Tijekom noći, prva rođenja su se slavila i u Splitu, Puli, Bjelovaru, Dubrovniku i Slavonskom Brodu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kao u Gibinoj pjesmi "Dvije sestre blizanke rođene u ponoć": Pogledajte gdje su se rodile prve hrvatske bebe u novogodišnjoj noći Let 3 Evo što vas očekuje Doček Nove godine: Zagrepčane će na Trgu zabavljati Let 3, a i jedna je novost prvi put u programu

"Imala sam izvrsno osoblje tako da mi oni nisu pomogli ne znam kako bi bilo. Ali sve za bebača", rekla je Antonija Katalenić iz Zagreba. Krešimir Katalenić rekao je kako je to njihovo prvo dijete i da nova godina nije mogla bolje početi.

Ivana Radičević iz Slavonskog Broda ispričala je da su ispucavali vatromet s djecom kad joj je pukao vodenjak nakon čega su došli u bolnicu. Rodila je Viktora u 4.13 sati.

Mateo se tako zove najpopularnija beba u Bjelovaru rođena nešto poslije 5 sati. ''Drugi su vani feštali, petarde bacali, vatromet i sve slično, a mi smo bili u trudovima i iščekivanju'', rekla je Mateova mama Brigita Sovar.

Iščekuju se demografski podaci i za prošlu godinu. 2016. rođeno je 37.537 djece. Sve se manje djece rađa u odnosu na broj umrlih.

''U odnosu na prošlu godinu imamo 68 poroda manje. Ti problemi su izraženiji što idemo više prema Istoku Hrvatske'', rekao je Tibor Toth iz Opće bolnice Bjelovar.

Čestitke roditeljima!
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene