Uništene pristupne ceste, zaboravljene skretnice, neizostavna kašnjenja, problemi s podizvođačima - sve to dio je priče vezane uz stratešku investiciju tešku 220 milijuna eura. Hrvatski konzorcij koji je dobio zahtjevni posao izgradnje pruge Dugo Selo - Križevci uvjerava kako rješenje problema dolazi iz Republike Srpske.

Galerija


Zaboravljene skretnice, uništene brojne prilazne ceste, problemi s podizvođačima, naravno tu su i maratonska kašnjenja, sve navedeno tek je mali dio priče vezane uz investiciju tešku 220 milijuna eura.

02.04.2018.
Pruga problema (Foto: Dnevnik.hr) - 4

Vezani članci Žrtva željezničke nesreće Saša Maček (Foto: Dnevnik.hr) Pukom srećom preživio udar teretnog vlaka: "Rekao sam mu: 'Pazi, tu ti je negdje pruga'. I onda nas je udarilo" Slika nije dostupna Modernizacija željeznica novcem iz fondova EU!

Brojni problemi stanovnicima Vrbovca počeli su izgradnjom pruge koja je trebala skratiti put od Bjelovara i Križevaca prema Zagrebu. Putnici mogu tek maštati o skorijem bržem dolasku, a brzinom izgradnje nisu zadovoljni ni u sindikatu strojovođa.

"Nije baš ohrabrujuće, no tako to obično i biva u sustavu HŽ-a. Ide projekt, pa projekt na projekt, pa dopuna projektu, pa dopuna dopuni projekta", govori Dalibor Petrović iz sindikata strojovođa.

HŽ Infrastruktura sa svoje strane tvrdi kako od početka radova na ovome projektu ulaže maksimalne napore kako bi se sve aktivnosti odvijale sukladno vremenskom planu.

02.04.2018.
Pruga problema (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Konzorcij koji je unajmio tvrtku Hidroelektra, koja je pak završila u stečaju, odlučio je problemu doskočiti angažiranjem novog podizvođača, tvrtke iz Republike Srpske.

"Uvođenjem novog podizvođača, konzorcij optimizira podjelu i angažman resursa svih uključenih tvrtki i na taj način vraća stabilnost jednom od najvećih i najvažnijih infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj. (...) s tvrtkom Hidroelektra niskogradnja i svim ostalim dosadašnjim podizvođačima pregovara o njihovu ostanku u projektu, što je svakako cilj konzorcija i tvrtke Integral", stoji u priopćenju konzorcija tvrtki.

02.04.2018.
Pruga problema (Foto: Dnevnik.hr) - 3

Građani Vrbovca jedino žele da se njihov život što prije vrati u normalu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.