Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još jedan apsurd na hrvatski način - dok slavonski seljaci nemaju kome prodati svinje, domaći pršut se radi od uvoznog mesa.


Hrvatske proizvođače pršuta muči konkurencija. Volimo se hvaliti da nema boljeg od domaćeg pršuta. No jeste li znali da se dio domaćih pršuta proizvodi od - uvozne svinjetine!

Vezani članci Istarsko-slavonska posla (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Istra i Slavonija udružile snage: Poticanje uzgoja i peterostruko povećanje proizvodnje Slika nije dostupna Dobra priča iz Slavonije: Investicija od pola milijarde kuna i posao za najmanje 200 ljudi

>> Već krajem godine istarski pršut mogao bi postati zaštićeni hrvatski proizvod

Najčešće meso za hrvatske pršute dolazi iz Češke i Austrije. A poljoprivrednici u Slavoniji nemaju komu prodati svoje svinje.

Zašto je tome tako, pogledajte u prilogu Anite Martinović i Marka Balena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju