Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apsurd na hrvatski način

Pršut radimo od uvoznog mesa, a slavonski seljaci nemaju kome prodati svoje svinje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedan apsurd na hrvatski način - dok slavonski seljaci nemaju kome prodati svinje, domaći pršut se radi od uvoznog mesa.

Hrvatske proizvođače pršuta muči konkurencija. Volimo se hvaliti da nema boljeg od domaćeg pršuta. No jeste li znali da se dio domaćih pršuta proizvodi od - uvozne svinjetine!

Pročitajte i ovo Zdravstvo u Hrvatskoj - 4 Teško do zdravstvene skrbi U ovom dijelu Hrvatske liječnika - ni za lijek: Mladi ne žele u manje sredine, a za one koji su ostali nema tko brinuti Meso Loše vijesti Cijena ovog mesa u veleprodaji mjesecima u padu, a građani je i dalje skupo plaćaju: Prognoze nisu optimistične

>> Već krajem godine istarski pršut mogao bi postati zaštićeni hrvatski proizvod

Najčešće meso za hrvatske pršute dolazi iz Češke i Austrije. A poljoprivrednici u Slavoniji nemaju komu prodati svoje svinje.

Zašto je tome tako, pogledajte u prilogu Anite Martinović i Marka Balena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene