Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još jedan apsurd na hrvatski način - dok slavonski seljaci nemaju kome prodati svinje, domaći pršut se radi od uvoznog mesa.


Hrvatske proizvođače pršuta muči konkurencija. Volimo se hvaliti da nema boljeg od domaćeg pršuta. No jeste li znali da se dio domaćih pršuta proizvodi od - uvozne svinjetine!

>> Već krajem godine istarski pršut mogao bi postati zaštićeni hrvatski proizvod

Vezani članci Hladno vrijeme Hladna fronta zahvatit će cijelu Hrvatsku: Idućeg tjedna moguć čak i - snijeg, i to ne samo u gorju Slika nije dostupna Slavonci ulaze u sezonu kolinja s nikad manje svinja

Najčešće meso za hrvatske pršute dolazi iz Češke i Austrije. A poljoprivrednici u Slavoniji nemaju komu prodati svoje svinje.

Zašto je tome tako, pogledajte u prilogu Anite Martinović i Marka Balena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook