Obavijesti Video Pretražite Navigacija
afera fimi media

Prozvani sudac odgovorio Plenkoviću pa reagirao HDZ: "To je novi zlonamjerni spin"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Saboru traje višesatna rasprava o proračunu za iduću godinu. Oporba je imala niz zamjerki te su prozivali Vladu za promašenu poreznu politiku, odgađanje strukturnih reformi, iseljavanje, te najavili da ga neće podržati, a premijer je odgovarao i na optužbe oporbe da HDZ i Vlada kontroliraju pravosuđe i Državno odvjetništvo.

U tom odgovoru Andrej Plenković spomenuo je i predsjednika Vijeća u predmetu Fimi media Ranka Marijana.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Uoči procesije na Hvaru Stranci prijeti kazna: Plenković komentirao problem s HDZ-ovim listama Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati

"Moram priznati da ja ovako učinkovitog blokatora pravosuđa kao što sam ja nisam sreo, pa ni u Njemačkoj. Tako puno blokiram pravosuđe da nam predsjednik Vijeća u predmetu Fimi media SDP-ov zmajenik ministra prvaosuđa u Račanovoj vladi, Ranko Marijan. I puf, toliko dobro sam blokirao da je potvrdio presudu. Nije čak uz sav moj utjecaj ni vratio slučaj na ponovljeno suđenje na Županijski sud. Toliko dobro blokiram pravosuđe i DORH da, hops, pet tjedana prije parlamentarnih izbora izleti slučaj Rimac. To je ta šapa na pravosuđu. Pa kolike su te šape, gdje su?!", rekao je ironično Plenković.

Marijan je za N1 kratko poručio: "Sve je rečeno u presudi – sviđalo se to nekome ili ne".

HDZ-ovci su potom reagirali objavom na Facebooku. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Tvrdnja da je Andrej Plenković 'prozvao' suca Vrhovnog suda Ranka Marijana u Saboru novi je zlonamjerni spin onih koji svim silama žele nametnuti okvir da #HDZ 'blokira' ili 'utječe' na hrvatsko pravosuđe. Ni na koji način predsjednik Vlade i HDZ-a nije 'prozvao' suca Marijana ili doveo u pitanje njegove sudske presude. Upravo se iz oporbenih redova već bezbroj puta raznim optužbama i izjavama pokušavalo utjecati na rad sudaca i DORH-a u pojedinim predmetima! Predlažemo im da u cijelosti pogledaju Plenkovićev odgovor zastupnici Vidović-Krišto, u kojem je konkretnim i recentnim primjerima potkrijepio kako HDZ nema & ne želi imati utjecaja na rad DORH-a i sudova. Dok iz oporbe i danas nastavljaju nasrtati na institucije, Vlada RH i HDZ nastavit će se zauzimati za neovisni rad i tajnost radnji nadležnih tijela - što je glavni preduvjet za borbu protiv korupcije".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene